avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... nerespectare contract asistenta juridica
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

nerespectare contract asistenta juridica

buna ziua,

Doresc sa stiu ce pot face in situatia in care am incheiat un contract de asistenta juridica pentru reprezentare TMB +CAB,am achitat in totalitate onorariul la semnarea contractului, iar avocatul nu mai este de gasit pentru a ma reprezenta in faza de apel.Mentionez ca am avut doi avocati angajati ,practic r
eprezentarea a fost sustinuta de cel de-al doilea avocat cu care am avut contract pina in faza de apel. A fost necesar sa solicit termen de aminare apel pentru angajarea altui aparator.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:57, 26 Februarie 2012
Îi solicitaţi avocatului absenteist restituirea parţială a onorariului. În situaţia în care nu acceptă/nu răspunde, formulaţi o plângere la Baroul Bucureşti, şi o acţiune civilă prin care solicitaţi acelaşi lucru, restituirea onorariului plătit.
Cum pot aprecia cit anume din onorariul platit trebuie sa mi se restituie?
Va fi foarte greu de stabilit.
Depinde foarte mult si de felul in care este redactat contractul.
Eu nu am incheiat niciodata un contract prin care sa reprezint partea in mai multe instante pentru ca era foarte greu...nu din cauza mea, ci din cauze oarecum obiective...
Daca nu i-ati dat foarte multi bani va fi un deranj mare pentru dvs. sa incercati sa obtineti o restituire de onorariu deoarece va fi foarte greu de stabilit suma care v-ar reveni in raport de prevederile contractuale.
La nivelul Curtii de Apel Bucuresti nici nu se recunoaste delegatia depusa in prima instanta daca nu se depune si o delegatia pentru instanta superioara.
Am avut situatii penibile cu colegi avocati in acelasi dosar pentru alti inculpati care nu stiau asa ceva si s-au aflat in mare dificultate...

Nu sunteti dvs. in masura sa apreciati cat va datoreaza avocatul sau cat a prestat acesta.
Va redau obiectul contractului: asistenta juridica TMB+CAB,grefa.
Ca si prestatie va pot spune ca a fost prezent la termene,mai putin la unul,dar nu a pledat niciodata ,pledoaria fiind facuta de celalalt avocat angajat.Pe contractul celalalt nu este mentionata reprezentarea la CAB.Faptul ca nu raspunde la telefon din momentul pronuntarii sentintei ,este normal?
Astfel de analize trebuie facute in concret.
Este greu sa va dea cineva un raspuns concret.

Instantele le spun la avocati daca sunt 2 sau mai multi sa nu pledeze la fel.
Sunt rari avocatii care sa il lase pe altul sa pledeze inaintea lui si apoi sa acopere tot ceea ce nu a acoperit primul avocat...
De aceea explicatia ca nu a pledat ar putea fi tocmai aceea ca ambii avocati aveau de spus acelasi lucru si instanta nu il lasa.
Despre faptul ca nu a raspuns la telefon nu am ce sa va raspund doarece nu cunosc motivul.

Alte discuții în legătură

Proces penal -sunt plecat din tara .cum reusesc sa angajez un avocat? shubecu shubecu Am primit citatie acasa sa ma prezint la data de 20.07.15 la procesul penal in care sunt invinuit pentru nerecoltare de probe biologice! Este primul termen nu ... (vezi toată discuția)
Delapidare ContSters11166 ContSters11166 As vrea sa aflu la ce suma se ridica un proces penal-delapidare (cat cere un avocat). (vezi toată discuția)
Onorariu barou petrenitu petrenitu care este suma ce reprezinta onorariul baroului intr-un proces penal? (vezi toată discuția)