avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CUM ESTE MAI BINE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CUM ESTE MAI BINE

Buna , concediul meu de maternitate se termina in mai pe data de 14 anul asta iar eu vreau sa plec din tara la 1 aprilie, (sper eu definitiv) si inplicit sa nu ma mai intorc la fostul loc de munca .Cum se procedeaza ?ar mai trebui sa primesc ceva hartie ...
Eu vreau sa stiu de exemplu daca sunt obligata sa anunt in scris ca nu mai doresc reinceperea contractului de munca sau mi-l inchid ei automat daca nu ma duc pe 15 mai la munca .Eu vreau sa iau indemnizatia in continuare chiar daca sunt plecata :).Statul nu ar trebui sa stie ce fac eu ....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 26 Februarie 2012
Daca doriti incetarea raportului de munca cu data de 15 mai, se va face o cerere de reluare a activitatii si de incetare a raportului de munca cu aceasta data (incetarea raportului de munca cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.).

Aveti grija ca :
- realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in perioada CCC duce la suspendarea platii acesteia
- suspendarea opereaza si in cazul in care numai locuiti in Romania impreuna cu copilulpentru care ati solicitat drepturile si va ocupati de cresterea si ingrijirea acestuia.

daca cei de la munca au fost civilizati cu dvs ar fi indicat sa-i anuntati ca nu mai veniti....cat despre indemnizatie, daca se vireaza in cont bancar, nu vad ce probleme sa aveti , mai ales ca est evorba de o luna...
Si pentru o luna de zile se poate sista sau suspenda plata indemnizatiei ...
1. Cred ca nu este vorba de concediul de maternitate ci de CCC.

2. Trebuie sa tineti cont si de ce prevede OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

Si in cazul in care nu sunt indeplinite conditiile prevazute de art.12 din OUG nr.111/2010 se suspenda plata indemnizatiei ....

art.16 din OUG nr.111/2010:
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin.
(5) şi (6) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
...
h) în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate murphy_04_09 murphy_04_09 Sotia mea este insarcinata in luna a II-a. Eu am o oferta de munca in Uk.Trebuie sa plecam acolo. Exista vreo posibilitate sa i se acorde indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Voi fi angajata pana la nastere in romania dar voi naste in alta tara europeana. voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Andreeau Andreeau Am contract de munca in Romania pana intru in concediu de maternitate, voi naste in alta tara europeana si vom locui acolo apoi. Ce se intampla cu indemnizatia ... (vezi toată discuția)