Daca un creditor porneste o actiune pauliana susceptibila de suspendare a cursului prescriptiei executarii silite , dar in acelasi timp porneste si o executare silita , mai subzista motivul de suspendare avand in vedere ca cel impotriva caruia curge termenul de prescriptie nu a fost impidicat sa exercite un act de intrerupere respectiv executarea silita.
Intrbare : Poate fi suspendat si intrerupt concomitent cursul prescriptiei sau prin actul de intrerupere cauza suspendarii a incetat ? Am uitat sa mentionez ca exista un titlu executoriu , bilete la ordin, Pe baza lor
s-a pornit executare in 2006 ,executare ce a fost respinsa in anul 2008, iar formele anulate.Tot in 2006 s-a introdus actiunea pauliana. care e si acum la fond. In 2008 si 2009 pe baza biletelor s-au deschis 2 noi dosare de executare silita la care s-a cerut incuviintarea instantei deabia la sfarsitul anului 2011 , prima somatie fiind trimisa de executor in 2012. Intrebarea este : a fost suspendat cursul prescriptiei dreptului de a cere ececutarea silita prin actiunea pauliana introdusa ?
Concret , vroiam sa stiu Poate fi suspendat si intrerupt concomitent cursul prescriptiei sau prin actul de intrerupere cauza suspendarii a incetat ? Asta pentru ca se spune ca suspendarea intervine atunci cand creditorul se afla in imposibilitate de a face un act de intrerupere. Tinand cont de faptul ca acest creditor a facut un act de executare deci de intrerupere , rezulta ca nu se afla in imposibilitatea mai sus mentionata si implicit nu exista conditia de suspendare ci doar de intrerupere. Punctez : dreptul de a cere executarea silita poate fi si intrerupt si suspendat in acelasi timp sau e ori una ori alta . Ma gandesc ca efectuarea unui act de executare dovedeste faptul ca acest creditor nu era in imposibilitatea de a face un act de intrerupere si implicit nu exista conditia suspendarii. Cum este de fapt ?
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...