avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiune in contencios administrativ - depunere, taxa ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiune in contencios administrativ - depunere, taxa de timbru

Bună seara!
Având în vedere că la finele acestei luni expiră termenul în care aş fi putut deschide o acţiune în contencios administrativ, pentru anularea unui act administrativ (actul administrativ a fost emis la 01.08.2011), iar eu mă aflu la o distanţă de peste 600 de km de instanţa la care pot deschide acţiunea (de judeţul în care am domiciliul), vă rog mult să-mi spuneţi dacă pot trimite cererea prin poştă şi ce taxă de timbru este necesară pentru o astfel de acţiune.
Vă mulţumesc anticipat!
Doina Tăutan
Actiunea in instanta o puteti depune prin posta - scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Actele de procedura trimise prin posta instantelor judecatoresti se socotesc indeplinite in termen daca au fost predate recomandat la oficiul postal inainte de implinirea lui.

Pentru cererea privind anularea actului se plateste o taxa judiciara in valoare de 4 lei si un timbru judiciar de 0,3 lei.
Nu inteleg motivul pentru care trebuie sa depuneti actiunea in alta localitate? Conform art. 10 alin. (3) din Legea nr. 554/2004 va puteti adresa Tribunalului din localitatea Dvs., nu neaparat din loc. paratului. Inteleg ca ati formulat plangere prealabila. In ce priveste taxa de timbru, instanta, prin citatie, va va pune in vedere cuantumul acesteia. Daca este vorba de legi speciale, acestea sunt scutite de la plata taxei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru contencios administrativ monik monik buna ziua..revin si eu cu o intrebare dc se poate. la actiunile in instanta de contencios administrativ pt rambursare TVA se plateste taxa de ... (vezi toată discuția)
Actiune gana gana o actiune in contencios in cate exemplare se depune? este scutita de taxa de timbru, dar se mai timbreaza cu timbru judiciar? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru a contesta o sanctiune disciplinara? jonny81 jonny81 buna ziua sunt functionar public si am primit o sanctiune disciplinara pe un motiv cred eu penibil am fost gasit fara cascheta de sef cand a venit in control ... (vezi toată discuția)