avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deranjarea linistii publice si raspunsul autoritatilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deranjarea linistii publice si raspunsul autoritatilor

Buna ziua,
o sa incerc sa fac un rezumat al situatiei intalnite si poate cu ceva noroc reuseste cineva sa ofere o solutie legala acestei probleme. Fiindca politia se pare ca nu gaseste.
Chiriasii care s au mutat in apartamentul de deasupra au instalat peste parchetul vechi care scartaia oricum ingrozitor unul nou...care desi se presupune ca ar avea o folie de izolatie nu face decat sa amplifice zgomotul pasilor(in realitate al unor tropaieli fiindca nu mai poate fi vorba de pasi normali intr o casa).
La solicitarea politicoasa de a gasi solutii de rezolvare, raspunsul nu numai ca a fost negativ ci s a lasat si cu alte imbunatatiri(de exemplu, trantit usi in mod special, treyit la 6 dimineata si batut in pereti si tevi etc etc).
Domnii de la politie sustin ca fiind zgomote casnice ei nu pot si de fapt nu vor nici macar sa aplice legea care le ar permite sa ii amendeze. Ce solutii pot exista in acest caz? Politia, desi eu voi face reclamatia +dovada cu martori, nu prea are chef sa ia masuri. Ajutorrrr! Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florianaa , utilizator 11:36, 27 Februarie 2012
problema nu este ca nu are chef sa ia masuri, ci faptul ca nu are ce masuri sa ia...din pacate acest tip de zgomote nu pot fi incluse in nici un fel in " deranjarea sau tulburarea linistii publice" Exista insa cateva solutii:
1. sa-i lamauriti pe cale amiabila ca nu sunt la casa ci traiesc in comun, la bloc.
2. sa va obisnuiti cu zgomotele
3. sa va mutati sau sa se mute ei...:thumbup:
Va confruntati cu una dintre consecintele neintelegerilor cotidiene ce apar in cazul traiului in comun...
Solutionarea tine atat de bun simt cat si de interesul partilor
Incercati sa contactati propriertarul apartamentului inchiriat cu care sa comportati discutie decenta prin care sa il determinati sa atentioneze chiriasul sau sa respecte regulile care guverneaza traiul in comun

L.61/1991 actualizată
28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora;

Parcurgeti cu atentie Legea nr.61 din 27 septembrie 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, publicată în M.Of. nr. 196/27 sep. 1991 cu modificările ulterioare:
- Legea nr. 169 din 10 aprilie 2002;
- Ordonanta nr. 55 din 16 august 2002;
- Legea nr. 265 din 16 iunie 2004
- Legea nr. 355 din 15/07/2004, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 683 din 29/07/2004

De moment ce va deranjeaza pana si scartaitul pardoselei....., ca trantesc si usile acum, poate este o consecinta a reclamatiilor sau a formularii opservatiilor dvs. La 6 dimineata toata lumea activa/serviciu se misca rapid prin casa sa ajunga repede la serviciu. Si eu am unele probleme medicale/stres, dar,,,, trebuie sa accept viata la bloc/comun. Poate si pasii dvs. se aud la vecinul de desupt , numai ca acesta stie ca locuieste la bloc si sunt consecinte asumate. Apropo de genul de locatari ca si dvs. Acum cativa ani un locatar de la et.2, a facut reclamatie la politie impotriva unui tanar care ;" dadea muzica tare"".Tanarul locuia la et. 8. S-a prezentat un politist la mine la usa (eu locuiesc la et. 8. langa el perete vecin). M-a intrebat daca acel tanar ma agreseaza cu zgomote/muzica data la maxim seara tarziu.,politistului ii trebuia un martor pentru a intocmi procesul verbal de sanctiune. Cum puteam eu sa confirm reclamatia vecinului de la et.2?. Cei drept auzeam muzica la el in casa dar surdina/acceptabila, se aud zgomote de tot felul dar nici chiar asa sa faci toata ziua reclamatii, observatii certuri. Evident la-m lamurit pe politist sa mearga sanatos si sa considere reclamatie falsa/sensibilitate psihica.. si nicidecum sa amendeze locatarul , mai ales reclamat de un locatar de la et. 2 ?? Probabil sunteti genul de locatar care stie tot""", ""il deranjeaza tot ce misca in jurul sau"".???.
buna ziua,
situatia e destul de complicata insa nici nu sunt de acor cu faptul ca tot ce poate o autoritate sa faca este sa vina si sa il roage sa se potoleasca. Deficientele apartamentului vor trebui remediate pana la urma, indiferent ce cale vom gasi. Cea amiabila a fost incercata, fara vreun rezultat. multumesc mult
Dorina,
spre dezamagirea ta, nu, nu sunt genul acela de proprietar.
ideea e ca am chemat de 2 ori politia in 2 ani si doar cand a depasit limita oricarui bun simt. Ca urmare a ultimei sesizari au inceput sicanele cu usile. Iar faptul ca el la 6 dimineata se trezeste si bate in pereti si in tevi, nu are absolut nici o legatura cu faptul ca se grabeste la serviciu.
tropaitul pe pardoseala este o deficienta pe care proprietarul ar trebui sa o remedieze si o cerinta de minim bun simt in conditiile in care faza cu traiul in comun se aplica si celeilalte parti. Din nou, spre dezamagirea ta, nu sunt nici nebuna, nici stresata.
Am insa dreptul in conformitate cu legea sa sper macar la netulburarea linistii locatarilor mai ales pe la 23.30.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie liniste bloc liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu. As dori sa stiu si eu: care este ... (vezi toată discuția)
Locatar care pune muzica la nivel maxim gamezcdr gamezcdr Am in bloc un copil prost si necivilizat de vreo 18-19 ani (foarte multi de varsta asta au luat-o razna), parintii maimute din Africa, care de 4 ani pune ... (vezi toată discuția)
Incalcarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice Arnie Arnie Buna ziua. Incep acest mesaj prin a imi cere scuze daca am postat gresit sau nu am ales categoria potrivita. Am cateva intrebari referitoare la legea 61/1991 ... (vezi toată discuția)