avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical in cazul persoanei angajate la doua ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical in cazul persoanei angajate la doua unitati

Sunt angajat norma intreaga in sistemul de sanatate (functia de baza), dar mai am un Contract individual de munca partial la o alta societate unde se platesc toate contributiile...
Intrebare>
In cazul in care ma imbolnavesc si intru in concediu medical (la functia de baza), la al doilea loc de munca beneficiez de dreptul la concediul medical ? Daca da care este procedura, intrucit se elibereaza un singur exemplar de la medic?
nu beneficiati decat la un loc de munca..nu se cumuleaza concediile medicale
Va multumesc. Pot sa aleg unde iau concediul de boala ? Sau pot lua numai la functia de boala ?...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este gresit ... OUG 158/2005:

Art. 33. - Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.

Asadar, toti angajatorii platesc indemnizatiile de incapacitate temporara de munca pentru salariatul care are cumul de functii .

Art. 36. -
(1) Calculul şi plata indemnizaţiilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat în condiţiile legii, care constituie document justificativ pentru plată.
(2) Certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul.
....

Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

(3) Angajatorii plãtitori au obligaţia respectãrii prevederilor art. 1




... nu neg ca asa e scris...in fapt am avut un caz in care ne-am adresat CSAMB- serviciul concedii medicale ( este in spate la Mosilor) si acolo s-a explicat clientului meu ca nu se pot incasa legal doua indemnizatii de concediu medical pe acelasi certificat medical ( ma refer la socitati diferite)
Posibil , insa exista multe cazuri de acest gen s nimeni nu s-a plans de un refuz din partea CAS in astfel de situatii .. “Unde-i lege nu-i tocmeală”.

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu medical la angajat cu timp partial de munca? siro siro Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca un angajat aflat in concediu medical poate beneficia de indemnizatie atat de la angajatorul la care lucreaza cu norma ... (vezi toată discuția)
Concediu medical copil bolnav vivyly vivyly Buna ziua! Sunt mama unui copil de 3 ani care a facut o infectie respiratorie si am decis sa intru in concediu medical o saptamana am solicitat o adev la ... (vezi toată discuția)
Concediu medical iuliangoga iuliangoga Sunt angajat cu mai multe c.i.m cu timp partial si detin si un pfa . In cazul acesta ,ca pfa, pot incheia un contract de asigurare cu casa de sanatate pentru ... (vezi toată discuția)