avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Masura 312 achizitia mijloacelor de transport
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Masura 312 achizitia mijloacelor de transport

Buna ziua

Pentru deschiderea unii SRL si achizitia utilajelor cu ce se transporta deseurile este eligibil masura 312???

Multumesc mult pentru un eventual raspuns
Galfi Zoltan
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 08:44, 28 Februarie 2012
Ce inseamna "utilaje"? Incarcator-descarcator, excavator, etc. sau camion, basculanta?
In ghidul solicitantului masurii 312 aveti:
"Achiziţionarea de mijloace de transport specializate şi utilaje reprezintă o cheltuială eligibilă, atât timp cât acestea deservesc în mod direct activităţile specifice desfăşurate propuse prin proiect, iar necesitatea achiziţionării lor este justificată în Studiul de Fezabilitate/ Memoriu justificativ (vezi definiţie „mijloace de transport specializate” în dicţionar). Nu reprezintă o cheltuială eligibilă achiziţionarea prin proiect a mijloacelor de transport pentru transportul muncitorilor şi a utilajelor la punctul de lucru. În cadrul proiectelor de investiţii în activităţi de prestări servicii (vezi Anexa 9 A) nu sunt considerate cheltuieli eligibile construcţia, modernizarea sau extinderea clădirilor, ci numai dotarea acestora, în scopul desfăşurării activităţii propuse prin proiect."
Verificati Anexa 9 pentru a vedea care sunt codurile CAEN eligibile programului:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masura 312 + credit Galfi_zoltan Galfi_zoltan Buna ziua ! As vrea sa accesez un proiect masura 312, in valoare de circa 100.000 de Euro. Pana la 70 % finanteaza uniunea, iar 20-25% pot sa iau credit, pe ... (vezi toată discuția)
In cadrul masurii 312 pot avea ca activitate secundarã distribuția de energie electricã provenitã din surse de energie regenerabilã ? Lazarec Lazarec Am un client care vrea sa acceseze masura 312 pentru înființarea unei hale de producție pentru producția plante medicinale, uleiuri, etc, (se ... (vezi toată discuția)
Activitati ce se includ in codul caen 4312 ioanatia ioanatia As dori sa-mi spuna cineva daca pot achizitiona autobasculanta cu bena si incarcator frontal ? in cadrul codului CAEN 4312- Lucrari de pregatire a ... (vezi toată discuția)