Etapa I – solicitarea desfiintarii voluntare
Aveti nevoie la dosar de urmatoarele documente:
a. Cerere de inregistrare a mentiunii, in 2 exemplare – descarcati aici model
b. Decizia asociatului unic de dizolvare si lichidare (in dublu exemplar) – descarcati model aici
c. Anexa la Decizia asociatului unic de dizolvare si lichidare si contorul de cuvinte le veti face conform recomandarilor de aici (2 exemplare)
d. Imputernicire semnata de administrator – daca voi sunteti administratorul societatii, nu mai aveti nevoie de imputernicire;
e. Dosar cu sina
f. Dovada achitarii taxelor – asta o veti afla de la referentul unde depuneti dosarul;
g. Sa aveti la voi stampila si cartea de identitate in original.
Dupa ce aveti dosarul complet mergeti la Registrul Comertului la prima ora, adica la 8, etajul I si va asezati la coada. Intrebati: cine este ultima persoana la ghiseul X, Y etc. Depuneti dosarul si veti primi o hartie cu nota de calcul pe care trebuie sa o achitati la casierie. Apoi opriti exemplarul albastru voi si pe cel rosu il duceti la REGISTRATURA INTRARI unde il dati persoanelor de acolo. Vi se va da un bonulet pe care scrie data la care puteti ridica mentiunea cu etapa I aprobata. Ca sa nu va faceti sperante desarte, prima etapa dureaza in jur de 40 – 50 de zile. Nu va luati dupa 15 zile sau 30 de zile sau ce mai scrie prin legi, ordonate etc. Practic dureaza in jur de 40-50 de zile – daca cineva nu se va opune dizolvarii. Mentiunea insa o veti ridica in 5 zile lucratoare, iar cu ea trebuie sa mergeti, dupa cele 40 de zile, tot la Registrul Comertului, la departamentul Monitorul Oficial unde, pe baza numarului din mentiune si se va comunica raspunsul din Monitorul Oficial. Platiti o taxa mica si ridicati acea copie din Monitorul Oficial pe care o veti depune la dosar in etapa II.
Continuare aici – etapa 2, Radierea
[ link extern ] /
chetuieli estimative ORC 500-700 lei difera de ce alte probleme ramase de rezolvat mai sunt.
Când copiezi de la unul este plagiat, când copiezi de la doi este deja cercetare.