avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cumparator de buna credinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cumparator de buna credinta

buna ziua, in cazul in care cineva cumpara o masina care ulterior se dovedeste a fi furata, care sunt pasii ce trebuie urmati? cumparatorului de buna credinta i se face dosar penal pe ce baza?
Cel mai recent răspuns: unmilllion , utilizator 02:52, 2 Martie 2012
Problema in Romania ramanea aceiasi si anume ca reprezentantii statului pentru diferite activitati si autorizatii - verificari, aprobari NU au nici un fel de responsabilitati.
Cunosc un caz in care s-a mers cu autoturismul nu o data ci de mai multe ori la reprezentanta pentru verificare dar si la RAR, etc.
Astazi ( dupa aproape 3 ani ) de la vanzare se constata ca masina ar fi fost furata.
Vanzatorul fiind chemat in instanta.
Mai sunt si ale situatii in care culmea vanzator este chiar Statul Roman, care ulterior NU are nici o culpa, in schimb cumparatoru ramane fara bunul achizitionat de la Statul Roman, fara ca macar sa se demonstreze reaua credinta a cumparatorului si nici macar NU se obliga prin hotarare judecatporeasca ca Statul sa inapoieze banii cumparatorului ( care atentie NU a fost demonstrat ca fiind de rea credinta ).
Buna seara!Am cumparat o masina dar nu am trecut-o pe numele meu,iar acea persoana a scos-o de la circa financiara.Daca circul cu ea asa ce mi se poate intampla?Si daca masina a fost scoasa de la financiar in 2010 si eu vreau sa o trec in 2012..platesc din urma?.Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
unmilllion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine raspunde pentru inmatricularea unei masini furate? dsy dsy Buna ziua! In vara anului 2006 am cumparat o caravana, marca Fiat, inmatriculata , de la un domn din Pitesti. Masina era inmatriculata in judetul Arges. Dupa ... (vezi toată discuția)
Politisti corupti..nimic nou.. anny_overdoze anny_overdoze buna seara....fratele meu a cumparat un scuter second hand de la o cunostinta...insa acesta nu i a dat nimica la mana fratelui meu cum ca ar fii achitat suma ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină înmatriculată, care ulterior s-a dovedit a fi furată. cum este posibil să fie înmatriculată o astfel de mașină și ce pot face ca să-mi recuperez banii? ContSters463957 ContSters463957 Bună ziua vă scriu în speranța că voi primi un răspuns din partea unei persoane autorizate în acest domeniu. Am cumpărat în ianuarie 2018 un ... (vezi toată discuția)