avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Oportunităţi de colaborare Marfa de afara
Discuție deschisă în Oportunităţi de colaborare

Marfa de afara

Ce fel de firma iti poti deschide ca sa poti aduce marfa de afara (de orice fel, ex: ulei,zahar, imbracamninte etc) cum se procedeaza cu facturile?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Horia Salajan , Consultant credite si finantari 08:02, 19 Decembrie 2008
adrien a scris:

Ce fel de firma iti poti deschide ca sa poti aduce marfa de afara (de orice fel, ex: ulei,zahar, imbracamninte etc) cum se procedeaza cu facturile?
Multumesc anticipat!
[/quot

Ce iseamna "marfa de afara", din comunitate sau din state terte? in princiu facturi comerciale - numite "comercial invoice"
si din comunitate si din alte tari ...dar nu stiu daca e vreo anume forma de societate pe care trebuie sa o infiintezi daca vrei sa faci asta
adrien a scris:

si din comunitate si din alte tari ...dar nu stiu daca e vreo anume forma de societate pe care trebuie sa o infiintezi daca vrei sa faci asta

Orce persoana juridica poate face : achizitii intracomunitare , importuri din afara comunitatii. Pentru importuri e necesar ca societatea sa fie introdusa in baza de date a vamii.
Raspunsul scurt este: orice persoana fizica sau juridica poate sa aduca "marfa de afara", conditiile depinzind de mai multe criterii: felul marfii, valoarea marfii, conditiile de comercializare etc.
Raspunsul complet necesita precizari asupra naturii marfii si tipului de activitate comerciala avut in vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert intracomunitar flexweb flexweb Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor. Am speta urmatoare. vreau sa cumpar legume de la un agricultor pentru a le vinde in alta tara din Comunitatea ... (vezi toată discuția)
Decontul de tva bebitza2003 bebitza2003 Buna ziua!!!! Am o mare rugaminte la dumneavoastra...daca ma puteti ajuta bineinteles.. Firma este platitoare de TVA. Ce inregistrari contabile se fac pentru ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara srl neplatitor de tva lArmAr lArmAr Buna ziua. Detin SRL neplatitor de tva, cifra de afaceri nu depaseste 35 mii euro/an Importurilor le fac extracomunitar unde platesc TVA la vama cand se face ... (vezi toată discuția)