As dori sa stiu si eu care este baza legala prin care eu pot sa ii retin unui pfa cu care am contract de franciza 10% impozit la sursa, si daca este posibil sa nu i-o retin si sa plateasca el (in acest caz vreau din nou baza legala, cat si daca trebuie stipulat ceva suplimentar in contractul de franciza).
Se pare ca cei de la finantele Oradea nu accepta retinerea la sursa (e vorba de intermedieri financiare exclusiv asigurari, si anume broker de credite) pt ca, sustin ei, nu are baza reala, si am nevoie de ceva concret sa le arat.
Daca respectivul are pfa isi va plati singur impozitul si contributiile. Doar daca avea doar un contract de agent, de exemplu, inregistrat la administratia financiara, atunci se aplica ce propuneti dumneavoastra.
Mie imi convine mai mult sa isi plateasca singur impozitele, dar, de exemplu, bancile pentru partenerii lor care sunt PFA retin 10%. In momentul in care acest PFA a fost constituit, la finantele locale fost intrebat daca i se va retine la sursa acest impozit si a declarat ca da. Cine ma asigura de faptul ca aceasta declaratia a lui nu imi impune mie sa ii virez acesti bani? In baza a ce pot sa ii cer sa isi plateasca singur? Ce lege/articol cod fiscal etc?