avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Care este perioada cat se poate face contestatie la ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Care este perioada cat se poate face contestatie la decizie ?

E vorba de un proces legat de o dauna auto . Dupa 5 infatisari ( neasteptat de rapid, consider eu ) , judecatorul a dat dreptate avocatului care ma reprezenta pe mine . Am inteles ca trebuie asteptata o perioada, sa vad daca firma de asigurari face recurs. Care este exact perioada care trebuie sa o astept ?
De asemenea , as avea nevoie de un sfat : avocatul meu mi-a spus ca , procesul fiind castigat, in curand o sa ma duc obligat-fortat sa semnez cererea de despagubire, chiar daca o sa mai aiba loc si recursul . Adica, sa incasez banii chiar daca nu se stie decizia la un eventual al doilea proces. Cei cu experienta, ma sfatuiti sa incasez banii, sau sa astept si solutionarea celui de al doilea proces ? Nu influenteaza in nici un fel decizia judecatorului in cel de-al doilea proces ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:43, 29 Februarie 2012
daca sentinta obtinuta este definitiva atunci este si executorie si puteti obtine banii de la pirita (asigurator). Daca insa pierdeti recursul atunci va trebui sa returnati banii asiguratorului + cheltuielile procesuale prevazute in decizia de recurs.
incasarea banilor nu are nici o relevanta ptr judecator in pronuntarea recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar, despagubiri prietenulomului prietenulomului In cazul in care instanta atribuie intreaga cladire uneia dinte pari cu conditia ca cealalta parte sa fie despagubita iar partea care trb sa despagubeste nu ... (vezi toată discuția)
Contract de reprezentare in instanta pe legea 221/2009 Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Am un bunic care a fost deportat in Rusia in timpul razboiului, si ar intra sub incidenta Legii 221/2009. As dori sa obtin despagubiri pentru el, pentru ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca finalizat cu hotarire definitiva executorie si irevocabila ... konta francisc konta francisc Buna ziua. Am mare nevoie de un sfat. Tribunalul judetean si Curtea de Apel constata accidentul de munca in timpul indatoririlor de serviciu si loveste cu ... (vezi toată discuția)