avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Diferenta intre PFA si PFI
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Diferenta intre PFA si PFI

Buna ziua ! Ma poate lamuri cineva care diferenta intre PFA si PFI , ce profesii pot fi PFI si care sunt pasii de urmat pt. a fi PFI ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 14:37, 29 Februarie 2012
Ce intelegeti prin PFI?
PFI (persoana fizica autorizata care desfasoara o activitate economica independenta) a devenit PFA odata cu OG 44/2008:
[ link extern ] /

Art. 2
i) persoana fizica autorizata - persoana fizica autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca;
Art. 3. -
(1) In temeiul dreptului la libera initiativa, al dreptului la libera asociere si al dreptului de stabilire, orice persoana fizica, cetatean roman sau cetatean al unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European, poate desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei, in conditiile prevazute de lege.
(2) Activitatile economice pot fi desfasurate in toate domeniile, meseriile, ocupatiile sau profesiile pe care legea nu le interzice in mod expres pentru libera initiativa.
Art. 4. - Persoanele fizice prevazute la art. 3 alin. (1) pot desfasura activitatile economice dupa cum urmeaza:
a) individual si independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei intreprinderi familiale.

www.avocatnet.ro/content/art...
L.C.
Ghid complet infiintare PFA (partea I si II):

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auditor energetic pentru cladiri - pfa sau profesie liberala stefansn stefansn Buna ziua, Sunt auditor energetic pentru cladiri atestat de Ministerul Dezvolatarii si sunt inregistrat la RC ca PFA cu codul CAEN 7112. Pot desfasura ... (vezi toată discuția)
Acte necesare infiintarii unui pfa adela05 adela05 Buna ziua, De ce acte am nevoie pentru a infiinta o PFA? Imi trebuie si act constitutiv? Multumesc (vezi toată discuția)
Detin certificat de traducator tehnic si vreau sa fiu pfa MARISHKA MARISHKA Buna ziua. Detin certificat de traducator tehnic si vreau sa infiintez PFA. Am fost la Finante si mi-au zis ca profesie liberala este doar traducatorul ... (vezi toată discuția)