avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copii

buna ziua am si eu o intrebare va rog.pina la data de 29 iulie 2011 am fost in indemnizatie pt cresterea copilului cu grad grav apoi pe data 1.09.2011 m-am angajat acum intrebarea, sunt insarcinata si as dori sa stiu daca voi lua indemnizatie pt crestere copii? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 1 Martie 2012
Care este data prgnozata a nasterii?
Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
si totusi care este raspunsul referitor la ce am scris? perioada in care am fost in ind pt crestere copil grad grav si cu pauza de la intreruperea acesteia pina la reangajare cum este?
perioada de intrerupere de 3 luni in ultimele 12 luni dinaintea nasterii = nu aveti stagiu sa intrati in al doilea cic.
Primul cic este stagiu, intreruperea aia e problema ....
daca stim data presupusa a nasterii, putem sa vedem cata intrerupere aveti (daca e doar o luna in ultimele 12 luni, mai exista o posibilitate sa beneficiati).
Daca nu stim dpn, nu va putem raspunde.
data probabila a nasterii ar putea fi pe la sfirsitul lunii iulie insa ar mai fi de precizat ceva' este o sarcina gemelara si s-ar putea naste premarur datorita acesstui fapt .

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? mymymymy mymymymy Buna ziua, LA MULTI ANI ! - in dec 2011 m-am angajat cu carte de munca ,in iulie -august 2012 voi naste. -pot beneficia de indemnizatiea pt. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil prima luna incompleta Georgiana177 Georgiana177 Buna ziua, as avea urmatoarea nelamurire: m-am angajat in august (20-25 ale lunii)iar 12 luni ar insemna iulie sau august? Se calculeaza si luna august pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil acordata tatalui marianaion28 marianaion28 Va rog sa ma lamuririti cu privire la prevederea OGU 111/2010 cf careia tatal este obligat sa ramana o luna in concediu de crestere copil. Bebelusul nostru s-a ... (vezi toată discuția)