avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua, LA MULTI ANI !
- in dec 2011 m-am angajat cu carte de munca ,in iulie -august 2012 voi naste.
-pot beneficia de indemnizatiea pt. cresterea copilului ? daca nu ,se mai poate face ceva sa intru in drepturi?
Mulumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Nickyta , utilizator 18:57, 31 Ianuarie 2012
Pentru a beneficia de indemnizatie CCC trebuie sa aveti realizate venituri impozabile pe 12 luni anterioare datei nasterii copilului. Pana in august nu veti face cele 12 luni si nu aveti ce face.
Spuneti ce statut aveati in perioada iulie-noiembrie 2011 poate aveti perioade asimilate care va permit sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
daca ati fost in somaj inainte e OK, puteti beneficia de indemnizatie ...
pneagu a scris:

Pentru a beneficia de indemnizatie CCC trebuie sa aveti realizate venituri impozabile pe 12 luni anterioare datei nasterii copilului. Pana in august nu veti face cele 12 luni si nu aveti ce face.


Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru situatia prezentata mai jos, am tot citit pe forum dar nu reusesc sa ma lamuresc.
Lucrez fara intrerupere din anul 1999, daca as schimba locul de munca as mai beneficia de indemnizatia CIC? Cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului trebuie sa fie la aceeasi firma? Sau pot fi la `n` firme? Se tolereaza vreo intrerupere intre cele 12 luni? (de.ex: o zi, o saptamana, o luna?) Dar daca demisionez din firma `x` in data de 18 si incep munca la firma `y` din data de 19?
Nu sunt inca insarcinata, dar imi doresc un copil si totusi as vrea sa imi schimb locul de munca si nu stiu cum sa procedez. (nu stiu cand o sa apara bebelusul si nu mi-as dori ca dupa atatia ani de munca neintrerupta sa `o dau in bara` chiar acum)
Pacat ca traim in Romania si trebuie sa ne gandim la bani inainte de toate......

Va multumesc mult!
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
Nickyta, utilizator
1. Cele 12 luni premergatoare nasterii nu trebuie efectuate neaparat la acelasi angajator.

2. OUG 111/2010spune ca sunt eligibile si fractiunile de luna:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

3. Faceti in asa fel incat sa nu aveti o pauza de o luna intreaga (de la 1 la 31 ale lunii).

Alte discuții în legătură

Poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? FroneaValentina FroneaValentina Poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului o persoana care in cele 12 luni anterioare nasterii a avut o intrerupere la contractul de munca de ... (vezi toată discuția)
Angajata vrea sa ramana insarcinata - intrerupere de 2-3 luni Loredana_84 Loredana_84 Avem o angajata care doreste incetarea raportului de munca. Doreste sa ramana insarcinata (inca nu e) si estimeaza ca va avea o intrerupere de vreo 2-3 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii dehel dehel buna ziua am si eu o intrebare va rog.pina la data de 29 iulie 2011 am fost in indemnizatie pt cresterea copilului cu grad grav apoi pe data 1.09.2011 ... (vezi toată discuția)