avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului o persoana care in cele 12 luni anterioare nasterii a avut o intrerupere la contractul de munca de aproximativ o luna si jumatate? (mentionez ca apare cu indemnizatie platita: ex: in luna august pt 10 zile si in luna sept pt 4 zile)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 29 Februarie 2012
OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor
Art. 4. — (1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
.....

Poate ne spunetin exact cum este situatia respectiva ...
Fiica mea a lucrat la o firma pana pe 15 august cand i s-a desfiintat postul; Nu s-a inregistrat la somaj pentru ca facea demersuri pentru deschiderea unei firme. A deschis firma pe data de 6 septembrie, dar au mai fost necesare o serie de formalitati si angajarea pe noua firma este cu data de 26 septembrie. Peste foarte putin timp a aflat ca este insarcinata, si am dori sa stim care este modalitatea prin care poate totusi beneficia de indemnizatia de cresterea copilului (se poate plati retroactiv cass-ul?)
1. Colegul meu, @freeelis, v-a redat din OUG 111/2010 (art.4) precizarea ca se admit si fractiunile de luna.

2. In cazul fiicei dvs. ea poate beneficia de indemnizatie pentru CCC daca se incadreaza in prevederile art.4 al OUG 111/2010

Pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC nu are relevanta plata contributiilor sociale sau a impozitului pe venit , ci doar faptul ca s-a realizat in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni venituri supuse impozitului pe venit sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Contabd Contabd O angajata care a lucrat in cele 12 luni cu CIM cu timp partial si anume 4 zile pe luna cite 4 ore pe zi poate beneficia de indemnizatie de crestere a ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatului si angajatorului in cazul sarcinii roxanasimona roxanasimona Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru a beneficia in totalitate de drepturile indemnizatiei de crestere a copilului, o angajata care este insarcinata poate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil vasile1965 vasile1965 As vrea sa stiu cat trebuie sa fi lucrat inainte de nastere pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil.Cate luni,din cati ani?Poti avea fractii de ... (vezi toată discuția)