avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

O angajata care a lucrat in cele 12 luni cu CIM cu timp partial si anume 4 zile pe luna cite 4 ore pe zi poate beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? Mai exact, la ce se refera fractiunile de luna din art. 4 din OUG 111/2010?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:03, 13 Martie 2013
In situatia expusa, nu se poate.

Din OUG 111/2010:

Art. 4. - (1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

1. Situatia dvs. nu are legatura cu art. 4 din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

2. Dvs. aveti un contract individual de munca cu timp partial si, in virtutea acestuia, veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile angajatului si angajatorului in cazul sarcinii roxanasimona roxanasimona Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru a beneficia in totalitate de drepturile indemnizatiei de crestere a copilului, o angajata care este insarcinata poate ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal styco styco Sotia mea pe 15 iulie 2017 a schimbat angajatorul. Intre vechiul loc de munca si actualul a existat dintr-o eroare o diferenta de 3 zile in care nu este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil vasile1965 vasile1965 As vrea sa stiu cat trebuie sa fi lucrat inainte de nastere pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil.Cate luni,din cati ani?Poti avea fractii de ... (vezi toată discuția)