avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara cu copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara cu copil

am o nelamurire.trebuie sa plec din tara cu copilul.am procurile de la tatal lui,dar eu nu sunt mama naturala.el la divort a primit incredintarea minorului spre crestere si educare. imi trebuie procura si de la mama lui?
Daca plecati din tara fara tatal minorului va trebuie si acordul mamei daca mergeti in excursie.
Daca mergeti cu copilul la tatal sau care se afla in strainatate nu va trebuie procura de la mama natura.
Pentru ca tatal are copilul in incredintare, e singurul care ia deciziile in ce-l priveste pe copil. La iesirea din tara cu acest copil, veti prezenta pasaportul copilului, hotararea de divort legalizata( sa scrie pe ea definitiva si irevocabila), declaratie acord de la tata si cazier judiciar al dvs daca nu sunteti casatorita cu tatal copilului.
Nu aveti nevoie si de acordul mamei copilului.
Eu raman la parerea ca ii trebuie procura si de la mama daca nu se deplaseaza in strainatate la tata.

Indiferent ce ar avea tatal ( ma refer la hotarare de incredintare sau la hotarare de stabilire a domiciliului minorului ) apare autoritatea parinteasca comuna in acest caz.
Tatal nu poate imputernici aiurea pe cine are el chef...
De aceea am facut precizarea cu scopul si destinatia...
Autoritatea parinteasca nu apare peste noapte.. apare in urma unei cereri depuse la judecatorie.. in urma careia avem apoi o hotarare.
Apoi , conteaza ca minorul se deplaseaza fara parintele ce-l are in incredintare si de aceea tatal trebuie sa-si dea acordul. Mai departe.. cum adica sa se deplaseze la tata ? Tatal isi da acordul ca minorul sa fie insotit de doamna pe traseul ala.. cu destinatia.. Franta.. nu cu destinatia.. tata.. ca n-o sa verifice nimeni daca la cap de linie sta tata.
merg la tatal lui cu copilul.de asta am intrebat.eu cresc acest copil de 2 ani impreuna cu el. la divort mama a renuntat la el in favoarea tatalui si are hotarare definitiva si irevocabila in care specifica, ca lui ii este incredintat.

Alte discuții în legătură

Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Trecerea granitei cu copii minori ContSters141938 ContSters141938 Sunt divortata copii sunt dati pentru crestere si ingrijire la mine cu hotarare definitiva si irevocabila vreau sa stiu daca la granita imi trebuie hirtie ... (vezi toată discuția)
Minor care paraseste in vacanta tara Oana Gabriela Oana Gabriela As dori sa stiu daca un minor este incredintat mamei, poate parasi tara impreuna cu mama fara acordul notarial de la tata si baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)