avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt asistent maternal si am absolvit sociologia, pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt asistent maternal si am absolvit sociologia, pot deveni asistent social?

Caut si eu un raspuns competent : Domnilor...sunt asistent maternal de 10 ani. Am absolvit o facultate de SOCIOLOGIE cursuri zi durata 3 ani cu licenta in SOCIOLOGIE. Am vrut sa-mi depun "candidatura" pentru un post de asistent social. Mi s-a spus ca " sociologia nu are atributii in asistenta sociala".. Dupa "stiinta" mea este un raspuns gresit . Conform teoriei parcurse asistenta sociala in RO s-a conturat in perioada interbelica prin stransa legatura cu SOCIOLOGIA, fapt datorat lui D.Gusti care a creat miscarea de cercetare si actiune in domeniul asistentei sociale urbane si rurale. In 1936 tot D.Gusti (sociolog) a infiintat APAS - Asoc.ptr. Progresul Asist.Soc. Noi am avut si cursuri de psihologie...pe cand colegele care au terminat doar PSIHOLOGIA au incadrarea corespunzatoare. Am citit Legea 466 dar nu ma luminez...pentru ca eu nu am lucrat ca asistent social ci ca asistent maternal. Am dreptul sa aspir ???? Sau va rog doar un indiciu unde pot gasii cadrul legal unde sa specifice clar facultatile cu competenta in asistenta sociala. Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:28, 6 Martie 2012
Nu puteti practica profesia de asistent social decat daca ati absolvit si aveti licenta in specializarea asistenta sociala si nu in sociologie. Sunt 2 specializari diferite.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
ContSters136493, utilizator
Art.2 alin.2 din Legea nr.466/2004 prevede ca, titlul de asistent social poate fi detinut de:
a) persoana care a obtinut diploma de licenta în cadrul unei institutii de învatamânt superior cu specializare în domeniu, forma de lunga durata, 4 ani, acreditata conform legii;
b) persoana care detine diploma de absolvire a unei institutii de învatamânt superior cu specializare în domeniu, forma de scurta durata, 3 ani, acreditata conform legii;
c) persoana care detine diploma de asistent social echivalata conform legii;
d) persoana care detine diploma de asistent social eliberata sau recunoscuta în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, în unul dintre statele apartinând Spatiului Economic European ori în Confederatia Elvetiana.

Chiar daca ati absolvit o Facultate de Sociologie puteti deveni asistent social daca specializarea este ASISTENŢÃ SOCIALÃ.
Vedeti pe diploma de licenta ce specializare aveti trecuta ...

mimisor31 a scris:

Am absolvit o facultate de SOCIOLOGIE cursuri zi durata 3 ani cu licenta in SOCIOLOGIE.


Utilizatoarea are licenta in sociologie ,nu in asistenta sociala,deci pe cale de consecinta,asa cum aratam in comentariu, nu are cum sa practice profesia de asistent social.
Scrie undeva in mesajul meu asa ceva ...???
citez : Chiar daca ati absolvit o Facultate de Sociologie puteti deveni asistent social daca specializarea este ASISTENŢÃ SOCIALÃ.
Ceea ce am dorit sa subliniez eu era doar ca utilizatoarea mentionase in continutul mesajului sau specializarea de licenta .

Alte discuții în legătură

Echivalare studii Oana1971 Oana1971 Buna ziua Sunt asistent social principal de 23 de ani si 7 luni, am o diploma de absolvire de Scoala Postliceala Sanitara cu specializarea Medicina-sociala ... (vezi toată discuția)
Recunoastere diplomei de asistent social principal Oana1971 Oana1971 Buna ziua Numele meu este Ioana Constantinescu, lucrez in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov. Sunt asistent social principal de 23 de ani (si 10 ... (vezi toată discuția)
Ce sanse sunt ca sa mai lucrez ca asistent social? prudance prudance Am terminat o facultate (de stat) cu specializarea asistenta sociala acum doi ani. Ni s-a spus ca sunt multe posturi de asistenti sociali in primarii pentru ca ... (vezi toată discuția)