legea nr.466/2004
" (2) Titlul de asistent social poate fi deţinut de:
a) persoana care a obţinut diploma de licenţă în cadrul unei instituţii de învăţământ superior cu specializare în domeniu, forma de lungă durată, 4 ani, acreditată conform legii;
b) persoana care deţine diploma de absolvire a unei instituţii de învăţământ superior cu specializare în domeniu, forma de scurtă durată, 3 ani, acreditată conform legii;
c) persoana care deţine diploma de asistent social echivalată conform legii;
d) persoana care deţine diploma de asistent social eliberată sau recunoscută în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, în unul dintre statele aparţinând Spaţiului Economic European ori în Confederaţia Elveţiană.
ART. 34
(1) Persoanele fără studii de specialitate care îndeplinesc atribuţii ale asistentului social la momentul intrării în vigoare a prezentei legi au dreptul să desfăşoare activităţile prevăzute la art. 3, dacă fac dovada că sunt înscrise şi frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ superior cu specializarea în asistenţă socială, instituţie acreditată conform legii, în termen de 3 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
(2) Persoanele care au absolvit o formă de învăţământ superior, acreditată conform legii, cu altă specializare decât asistenţă socială, cu o vechime de minimum 3 ani în domeniul asistenţei sociale, având atribuţii de asistent social, au dreptul să desfăşoare activităţile prevăzute la art. 3, dacă fac dovada că urmează studii postuniversitare în domeniul asistenţei sociale, studii organizate de instituţiile de învăţământ superior acreditate conform legii, în termen de 5 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
(3) Dovada înscrierii şi frecventării cursurilor sau, după caz, a studiilor postuniversitare, precum şi a îndeplinirii condiţiilor prevăzute la alin. (1) şi (2) se face prin acte justificative care se depun la sediul Colegiului sau la sediile descentralizate din teritoriu ale acestuia şi la organizaţia sau instituţia unde îşi desfăşoară activitatea persoana respectivă. Depunerea actelor justificative se poate face personal sau acestea pot fi trimise prin poştă."
Nu scrie ca trebuiau absolvite in termen de 3, respectiv 5 ani, ci ca, urmeaza acele forme de invatamant. Exemplu - un asistent social, care s-a inscris la master in anul 2009, a trimis dovada ca urmeaza aceasta forma de invatamant ceruta de lege, deci, poate profesa in continuare.:)