avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflicte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflicte de munca

Buna ziua domnule avocat .Doresc sa stiu daca exista notat prin articol de lege urmatoarele.
Mi s-a desfacut contractul de munca cu indisciplina . Sint dovezi clare de abuz de putere in acest sens .Dar la momentul convocarii au participat : un reprezentant al sindicatului , colegul meu inginerul care mi-a creat catre seful de sectie o plingere , seful de sectie si un director de sectie . FARA A PARTICIPA ASA CUM ESTE NORMAL IN CAZUL UNUI INGINER - SI CARE TIMP DE 10 ANI NU A CUMULAT NICI UN AVERTISMENT - DIRECTOUL PRODUCTIE SI DIRECTORUL GENERAL .( nu s-a dorit a se arata directorilor mai sus mentionati situatia ) . SINDICATUL A VOTAT IMPOTRIVA MEA .Am citit cindva un articol prin care se arata ca sint situatii la care sindicatul participa dar nu voteaza . Nu mai stiu exact unde am citit motiv pentru care indraznesc sa va rog sa ma lamuriti. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 1 Martie 2012
Chiar daca nu au existat intrecut acte de indisciplina si pe cale de consecinta sanctiuni puse in aplicare, angajatorul, in raport de fapta savarsita se poate trece direct la desfacerea contractului.
Sindicatul nu voteaza ci participa la cercetarea disciplinara(din cate cunosc eu), reprezentand salariatul cercetat asigurandu-se apararea acestuia.
Art.251 (4) C.mun. : In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.

Componenta comisiei de discipline este lasata la latitudinea angajatorului .. el decide cine intra sau nu in componenta acesteia.

Dvs aveti posibilitatea ca in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii deciziei s-o contestati la Tribunalul in raza caruia domiciliati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara elagrosu elagrosu va rog sa-mi spuneti daca pot solicita sa fiu asista de avocat pe parcursul cercetarii disciplinare ? (vezi toată discuția)
Componenta comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca din componenta unei comisii de disciplina este obligatoriu sa faca parte si un observator fara drept de vot (respectiv ... (vezi toată discuția)
Adresa sau convocare ? stelarman stelarman \\"nr....Catre, d-na....., subscrisa SC.... ,cu sediul social in...., avand punct de lucru si adresa de corespondenta in....,reprezentata legal prin ... (vezi toată discuția)