elis a scris:
O.G. nr. 26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii prevede la art.60 :
(1) În cazul dizolvării asociaţiei sau fundaţiei, bunurile rămase în urma lichidării nu se pot transmite către persoane fizice.
(2) Aceste bunuri pot fi transmise către persoane juridice de drept privat sau de drept public cu scop identic sau asemănător, printr-o procedură stabilită în statutul asociaţiei sau al fundaţiei.
OK,am inteles asta (dpdv al patrimoniului fundatiei)....dar eu ma refer daca instanta poate anula contractul de donatie pentru apartament si autoturisme,in cazul in care societatea intra in falimet.Aici ma refer la societatea comerciala care ne-a donat fundatiei apartamentul si autoturismele.Mentionez ca in acest moment,societatea comerciala stiu ca are doar probleme financiare,nu este deschisa vreo procedura de lichidare sau reorganizare.Insa teama mea este legata de aceasta perioada de 3 ani anterioara deschiderii procedurii,perioada in care anumite acte de instrainare pot fi susceptibile,desi nu avem nici o legatura de rudenie cu actionarii si administratorii societatii comerciale( in cazul nostru sunt 4 luni de la data incheierii donatiei).
Va multumesc daca ma ajutati sa inteleg aceasta treaba.
Cu stima.