avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozitare venituri nerezidenti
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Impozitare venituri nerezidenti

O persoana fizica nerezidenta in Romania, cetatean belgian daca imprumuta cu o suma anume o societate comerciala din Romania si in cadrul contractului de imprumut s-a stipulat o dobanda de 7.5 % pentru suma imprumutata, ce obligatii de plata si declarare are societatea . Sunt obligata sa stipulez dobanda in contract?
In cazul dobanzii legale stabilite de BNR se simplifica plata si declararea catre finante? Daca da, care este dobanda legala. Mentionez ca contractul s-a/ se va incheia cu data de 01.11.2011.
Trebuie contractul inregistrat la finante?

multumesc
Cel mai recent răspuns: enipohl , utilizator 09:55, 8 Martie 2012
Buna dimineata,

Nu sunteti obligata sa stipulati dobanda in contract, dar daca ati trecut-o deja, atunci dobanda de referinta BNR este doar ptr a afla deductibilitatea acesteia, diferenta fiind o cheltuiala nedeductibila.

Raportati la finante numai impozitul pentru dobanda platita catre cetateanul belgian, in procent de 10% conform conventiei de evitare a dublei impuneri intre Romania si Belgia (lg. 126/1996 publicata in MO nr. 262/1996)
[ link extern ]
Contractul nu se inregistreaza la finante.
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
jade_0923, utilizator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda la un imprumut primit de la o persoana fizica straina Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Am o situatie pe care nu stiu exact cum sa o rezolv. O societate a primit de la un cetatean olandez un imprumut. S-a intocmit un contract la notar, s-a ... (vezi toată discuția)
Se declara la bnr un contract de imprumut de la asociat? office.cristina.neagu office.cristina.neagu Buna ziua, se declara la BNR un contract de imprumut de la asociat nerezident? Dobanda este nedeductibila? (vezi toată discuția)
Contracte externe cu furnizori si clienti mmanu mmanu am un contract cu un furnizor exteren : -nu este inregistrat la finante contractul cu furnizorul extern, -am vb cu el sa imi trimita certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)