avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire cu privire la sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire cu privire la sindicat

Pana in noiembrie 2011 am fost membru de sindicat ( Spiru Haret) si incepand cu dec. 2011 m-am retras. Acum se fac tabele pt a da in judecata in vederea recuperarii celui de-al 13-lea sal. aferent anului 2010. Liderul de sindicat nu ma mai trece pe tabel motivand ca in acest mom. eu nu mai cotizez la sindicat. As vrea sa stiu daca este corecta decizia acestuia si conform carei legi sau art.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 14:58, 2 Martie 2012
Conform legii dialogului social 62/2011, care spune ca:

art 28
(1) Organizatiile sindicatele apara drepturile membrilor lor...
(2)...organizatiile sindicale au dreptul ...inclusiv de a formula actiune in justitie in numele membrilor lor...

Dvs. v-ati retras.
A fost libertatea dvs. Si astazi aveti ...tot libertatea de a formula separat actiune si de suporta singur cheltuielile apararii. (in cazul colegilor va pune umarul sindicatul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii lider de sindicat BG BG Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ in baza careuia functioneaza un sindicat. Cum se aleg reprezentantii salariatilor si liderul de ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri forsyte forsyte Cum trebuie sa demonstrez calitatea de membru de sindicat instantei fara a apela la serviciul de resurse umane ? Sunt lider de sindicat si mi se cere acest ... (vezi toată discuția)
Posibilitate renuntare proces yullian yullian Sunt membru intr-un sindicat,care a revendicat unele drepturi salariale neacordate de catre angajator in instanta.Intrucat,presedintele organizatiei de ... (vezi toată discuția)