avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Act aditional la actul constitutiv
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Act aditional la actul constitutiv

Buna ziua

Am o nelamurire legata de urmatoarea problema:

Vreau sa primesc definitiv 50 % din partile sociale ale unui Srl cu 2 asociati, sa adaug si sa autorizez 3 activitati, sa inchid un pct de lucru.
Intrebarea este:
1 Pot sa fac in asa fel in cat sa cuprind toate cele 3 cerinte intr`un singur act aditional ?
2 Poate sa imi ofere cineva un model de act aditional si un model de anexa cu numarul de caractere?
3 Conform carei ordonante de guvern se produce recodificarea caen pt anul 2008?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 22:19, 27 August 2009
1. Nu este nevoie de act aditional. Se trec toate intr-o hotarare AGA si se actualizeaza actul constitutiv.
3 .HG nr. 322 din 19/03/2008
avluci a scris:

1. Nu este nevoie de act aditional. Se trec toate intr-o hotarare AGA si se actualizeaza actul constitutiv.
3 .HG nr. 322 din 19/03/2008



Actul de cesiune se cuprinde şi el în hotărîrea AGA? Nu prea cred. Hotărîrea AGA priveşte aprobarea cesiunii. Contractul de cesiune se încheie între cedent şi cesionar, ulterior adoptării hotărîrii.

O hotărîre AGA privind schimbarea efectivă a unui asociat nu poate fi luată în lipsa unui act de cesiune. AGA poate da doar un acord de principiu. Viitorul asociat, pe de altă parte, nu poate participa la AGA, pentru a modifica obiectul de activitate şi a închide un punct de lucru. El nu are calitatea de asociat, pentru a vota. Iar asociaţii existenţi nu vor proceda la modificări pînă nu au convingerea că acela care le propune modificările (viitorul asociat) va deveni asociat prin încheierea actului de cesiune.

E un cerc închis, care îşi poate găsi soluţia prin act adiţional, semnat şi de asociaţii existenţi, şi de cesionar, în cuprinsul căruia să se regăsească şi actul de cesiune, şi modificările dorite (ob. de activitate, puncte de lucru, administratori etc).



Liviu S.Bordaş

Actul de cesiune se cuprinde şi el în hotărîrea AGA?

Am sustinut eu asa ceva?:stunned:

Viitorul asociat, pe de altă parte, nu poate participa la AGA, pentru a modifica obiectul de activitate şi a închide un punct de lucru.

Nici nu este nevoie. Hotararea privind modificarea obiectului de activitate si inchiderea punctului de lucru o ia cedentul.
In cazul in care se semneaza concomitent cu contractul de cesiune, nu exista nicio problema.

Toate cesunile pe care le-am inregistrat , fara act aditional, in acest fel, au fost inregistrate de ORC.
printre multele formulare ce tre sa le completez trebuie sa ma prezint la ORC si cu un act aditional in care sa apara codurile activitatilor ce vreau sa le introduc si autorizez ma gandeam ca pot introduce in acest act aditional si un articol prin care eu sa preiau cele 50 % din partile sociale.

Intrebare
se poate sau nu sa trec acest articol in respectivul act aditional?
daca se poate cum ar trebuii sa "sune" acest articol?
conform HG 322/2008 termenul pt actualizarea obiectului de activitate este pana in martie cu aprox. 35 ron, extrasul de registru continand noile coduri CAEN, ulterior fiind necesar a se prinde acest lucru in hotarare...referitor la declararea unor noi activitati, daca nu este vorba de un spatiu nou trebuie ca in momentul inregistrarii mentiunii se aveti vechile autorizari pe anexe sau certificate constatatoare in original la dvs.....hotararea cu privire la cesiune trebuie insotita si de o hartie din care sa reiasa nr de caractere pe care-l contine, urmand a fi publicata la M. O. in functie de acest numar......

Alte discuții în legătură

Adaugare coduri caen la statut ContSters63174 ContSters63174 Hristos a inviat ! Va rog sa-mi spuneti si mie daca o soc. doreste sa isi adauge in statutul societatii coduri pe care nu le are, am inteles ca se face o ... (vezi toată discuția)
Introducere obiecte secundare de activitate robertsega32 robertsega32 Cat costa sa introduci doua obiecte secundare de activitate in statut? Se publica un Monitorul Oficial tot statutul modificat, sau doar mentiunea privind ... (vezi toată discuția)
Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)