avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inscrierea casatoriei din strainatate in Romania?De ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inscrierea casatoriei din strainatate in Romania?De ce? Suntem obligati?

M-am casatorit in SUA in urma cu trei ani si am statutul de rezident permanent al SUA.Pasaportul romanesc evident este pe numele avut inainte de casatorie.Daca doresc sa-mi schimb pasaportul pe numele actual,va trebuie mai intai sa-mi inregistrez casatoria din State in Romania?Nu inteleg pentru care motiv trebuie sa-mi inregistrez casatoria acolo.#-o
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.:)
Cel mai recent răspuns: CamiB78 , utilizator 23:12, 2 Martie 2012
Actele care stau la baza emiterii pasaportului sunt certificatul de nastere si actul de identitate.

Prin urmare, daca prin casatorie v-ati schimbat numele atunci acestea vor fi diferite si va fi necesar sa prezentati si certificatul de casatorie.

Pentru a fi valabil pe teritoriul Romaniei acesta trebuie inscris la oficiul starii civile.
Asta pe langa faptul ca legea va obliga sa inregistrati actele in termen de 6 luni.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui prin obtinerea cetateniei italiane MARIA10 MARIA10 am obtinut cittadinanta italiana prin care am revenit la numele dinainte de casatorie .Avand pasaport cu domiciliul in strainatate pasaportul expira si e pe ... (vezi toată discuția)
Se poate casatori ucrainean cu bielorusa in romania? si cum? Raymond T. Raymond T. Buna ziua tuturor! O intrebare, rog frumos. Caz concret: el ucrainian, ea cu pasaport Rep. Belarus. Ambii vin din Ucraina. Vor sa se casatoreasca in Romania, ... (vezi toată discuția)