avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Riscul stabilirii sediului fiscal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Riscul stabilirii sediului fiscal

Doresc sa dau in chirie locuinta proprietate personala unui chirias care detine un SRL si doreste sa-si stabileasca sediul fiscal la adresa locuintei inchiriate.
Care sunt riscurile pentru mine ca si proprietar al imobilului(daca exista aceste riscuri)?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:11, 3 Martie 2012
In cazul unui chirias societate comerciala, corect este sediul social si nu sediul fiscal. :)

Daca faceti un contract bun, cu clauze stabilite clar, nu aveti nici un risc. Va recomand ca pe langa contractul de inchiriere, predarea locuintei sa o faceti in baza unui proces - verbal de predare - primire in care sa mentionati ce bunuri se predau, starea lor la momentul predarii. De asemenea, in cuprinsul contractului de inchiriere inscrieti ca predarea - primirea locuintei, atat la momentul inceperii contractului, cat si la terminarea acestuia, se face in baza procesului - verbal incheiat intre parti.

Multumesc pentru recomandari
Eu inchei practic contractul cu SC nu cu persoana fizica?
Bineinteles ca incheiati contractul cu societatea comerciala, prin reprezentantul sau legal - asociat sau administrator. Pentru linistea dvs. cereti persoanei fizice care reprezinta societatea sa va faca dovada calitatii sale de reprezentant legal al acesteia.
Chiriasul doreste sa inchei pe persoana fizica contractul,sa-si faca adresa de domiciliu la adresa respectiva,abia apoi sa mearga la Reg Comertului pt asi modifica sediul social sau fiscal la noua adresa(toate astea zice el,pentru a avea o siguranta ca primeste la adresa unde locuieste, cu chirie, hartogaraiele de la finante)

Alte discuții în legătură

Acte necesare la schimbarea sediului social al firmei marcela2007 marcela2007 Sediul social este pe adresa locuintei vechi. M-am mutat si trebuie sa imi schimb sediul social pe noua adresa. Care sunt documentele necesare acestei ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu social claudelmai82 claudelmai82 Buna ziua. Suntem o sc care are un spatiu de inchiriat. Vechii chiriasi au avut sediul social in acest spatiu. Acum ei doresc sa prelungeasca sediul social pe ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa scap de un sediu social corinana corinana Buna ziua, am urmatoarea problema: Am inchiriat timp de un an o garsoniera proprietate personala unei firme cu actionariat grecesc. Ei m-au rugat si eu am ... (vezi toată discuția)