avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua. Am o problema cu pensia de urmas care o primeam dupa mama care a decedat in 2006. In anul feb. 2011 am terminat studiile si am fost la casa de pensii sa imi opresc pensia de urmas printr-o declaratie pe propria raspundere. Urmatoarea luna nu a mai venit pensia pina in ziua de azi, dar nici partea lui soramea care mai are dreptul la pensie pina termina scoala. Cand am fost la casa de pensii mi s-a spus ca in urmatoarele luni ar trebuii sa o primeasca sora mea partea ei, dar nu a primit nimic. In luna asta mi-a venit un cupon de pensie dar bani nu am primit si cuponul e la fel ca inainte sa opresc partea mea. Va rog frumos sa ma ajutati. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
Arnold300, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:34, 4 Martie 2012
Trebuie sa mergeti la Casa de Pensii sa rezolvati problema. Nu-mi dau seama ce s-ar fi putut intampla, poate fi o neglijenta din partea Case de Pensii.
Daca situatia este asa cum o aratati, inseamna ca ambele pensii s-au platit pe un singur dosar. Nu ati precizat ce varsta aveti si nici ce studii ati terminat - liceul sau invatamantul universitar. Teoretic, atunci cand ati implinit 18 ani trebuia sa solicitati ca plata pensiei dvs. sa se faca separat de plata pensiei sorei dvs. Problema o rezolvati la casa de pensii, la serviciul Plati beneficii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas djmarius djmarius Salut, Am si eu o intrebare, ca sa beneficiez in continuare de pensie de urmas, eu fiind la master, si lucrand la o societate unde am salariul brut de 540 ... (vezi toată discuția)
Pensie copil aflat in strainatate SC QCERT SRL SC QCERT SRL Un copil roman, domiciliat in Canada, are dreptul la pensie de urmas din partea tatalui care a muncit aproape 20 de ani in Romania , peste 5 ani in Canada, ... (vezi toată discuția)
Problema-asigurare sanatate AlexuMiryam AlexuMiryam Hello people!Am sa apelez la ajutorul dumneavoastra si am sa va rog sa ma sfatuiti/lamuriti si pe mine in ceea ce priveste urmatoarea situatie: Sora mea,in ... (vezi toată discuția)