Buna ziua. Am o problema cu pensia de urmas care o primeam dupa mama care a decedat in 2006. In anul feb. 2011 am terminat studiile si am fost la casa de pensii sa imi opresc pensia de urmas printr-o declaratie pe propria raspundere. Urmatoarea luna nu a mai venit pensia pina in ziua de azi, dar nici partea lui soramea care mai are dreptul la pensie pina termina scoala. Cand am fost la casa de pensii mi s-a spus ca in urmatoarele luni ar trebuii sa o primeasca sora mea partea ei, dar nu a primit nimic. In luna asta mi-a venit un cupon de pensie dar bani nu am primit si cuponul e la fel ca inainte sa opresc partea mea. Va rog frumos sa ma ajutati. Multumesc anticipat.
Trebuie sa mergeti la Casa de Pensii sa rezolvati problema. Nu-mi dau seama ce s-ar fi putut intampla, poate fi o neglijenta din partea Case de Pensii.
Daca situatia este asa cum o aratati, inseamna ca ambele pensii s-au platit pe un singur dosar. Nu ati precizat ce varsta aveti si nici ce studii ati terminat - liceul sau invatamantul universitar. Teoretic, atunci cand ati implinit 18 ani trebuia sa solicitati ca plata pensiei dvs. sa se faca separat de plata pensiei sorei dvs. Problema o rezolvati la casa de pensii, la serviciul Plati beneficii.
Pensie de urmas
djmarius
Salut,
Am si eu o intrebare, ca sa beneficiez in continuare de pensie de urmas, eu fiind la master, si lucrand la o societate unde am salariul brut de 540 ... (vezi toată discuția)