avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile mele ca mama asupra copilului meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile mele ca mama asupra copilului meu

Buna! Sunt mama unei fetite de 3 ani. Sunt casatorita cu tatal fetitei, insa locuim cu parintii sotului in casa acestora din momentul casatoriei. Sotul are pensie de invaliditate (stabilita pe defect de vorbire), eu sunt singura salariata din familie. Repede dupa nastere mi-am reluat serviciul, sotul fiind cel care a beneficiat de concediu maternal, iar socrii au participat la ingrijirea fetitei. Divergentele si neintelegerile au aparut mereu pe motiv ca nu am grija suficienta de fetita, desi dupa programul de munca mereu ma ocupam de ea si in continuare fac acest lucru. Mereu sunt data la o parte de la toate, nu mi se da voie sa duc fetita niciunde in vizita, soacra este cea care e "stapana" pe fetita, efectiv imi interzice sa imi cresc copilul, dansa se crede mai capabila decat mine si ma inlatura prin diferite sarcini care mi le da. Sunt un fel de sluga in casa lor, pentru ca sotul meu, fiul acesteia e tinut sub papuc de dansa. dat fiind faptul ca stam in casa lor, nu am nici un cuvant, sunt tratata cu indiferenta si de mai multe ori am fost alungata de acasa. Comportamentul lor a fost asa din momentul in care sa nascut fetita, mentionez ca in familie e sigura nepoata, toti sunt baieti, chiar si dansa (soacra) tot baieti are. Fetita este tratata normal, dar soacra se considera mama ei si se crede mai indreptatita de toate in privinta fetei. A incercat in nenumarate randuri sa ma indeparteze, efectiv ma alungat din casa, dar fara fetita. S-a opus violent, dovada sunt urmele fizice pe fata (zgarieturi). Violente fizice au fost si din partea sotului, insa dovada nu am pentru ca nu am scos niciodata fisa de la medicul legist. In momentul de fata sunt la parintii mei pentru ca am fost alungata de acolo, dar fara fetita pentru ca sub nici o forma nu am reusit sa o iau, soacra mea lovindu-ma si efectiv am iesit doar cu hainele de pe mine.
Intrebarea mea este: sub ce forma as putea sa iau fetita la mine, mentionez ca am loc de munca stabil, nu sufar de nici o boala sau hadicap fara sa fiu acuzata de parasirea familiei sau rapirea fetitei, pentru ca dintotdeauna am fost amentintata cu alungarea de acolo dar fara sa imi pot lua fetita?
SUNT DISPERATA, NU STIU CUI SA CER AJUTOR SI CE ANUME SA FAC!!!
!!!!!! VA ROG SA MA AJUTATI !!!!!

data fiind jurisprudenta constanta a instantelor romane aveti toate sansele sa va castigati fetita. Promovati actiune de divort si solicitati stabilirea domiciliului la dvs. Promovati si ordonanta presedentiala justificand urgenta pe faptul ca ati fost alungata din casa. desigur va trebuie probe pentru tot ce sustineti.
consultati un avocat.
Semnalarea situaţiilor de violenta asupra copilului si violenta in familie se face la DGASPC (Directia Generala de Asistenta Sociala si protectia copilului). DGASPC are competente in domeniu prin modificarile legislative din ultimii ani.
A se vedea si H.G.R. nr. 49/2011 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind prevenirea si interventia in echipa multidisciplinara si in retea in situatiile de violenta asupra copilului si de violentă in familie
Violenta în familie este definita de Legea nr. 217/2003, care se refera la violenta indreptata impotriva oricarui membru al familiei.

Soacra dvs nu are nici un drept asupra copilului dvs. si nu va poate impiedica exercitarea drepturilor parintesti.
Introduceti o cerere de chemare in judecata pentru incredintarea fetitei, iar in paralel o cerere de ordonanta presedintiala, pentru incredintarea temporara, de urgenta a fetitei catre dvs, pana la solutionarea cererii de incredintare propriu-zise.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
darida, utilizator
buna! a inaintat sotul meu actiunea de divort si asta am aflat la 2 zile dupa ce am intaintat si eu. as dori sa stiu daca soacra mea poate sa fie martora la divort dat fiind faptul ca noi am locuit in casa dansei si ca toata situatia de fata este produsul actiunilor sale de influente asupra sotului meu. orice scandal sau orice violenta din partea sotului meu a fost provocata de dansa.
sunt momentan intoarsa in casa parintilor mei unde mai locuiesc si 2 dintre fratii mei ( sora si un frate) in total suntem 5 intr-un apartament cu 3 camere, 2 bai si bucataria, dar toti cu servici sau cel putin cu venit pt ca tata e pensionar. as dorii sa stiu daca suntem asa multi intr-un spatiu ca cel descris, este un factor care sa defavorizeze incredintarea fetitei, mentionez ca si la socrii mei locuiam intr-o casa cu 3 camere, dar fara baie in casa deoarece locuiam in mediu rural, parintii mei stau la oras la bloc!!
doresc sa mai stiu daca in loc de 2 martori, ma prezint doar cu unul si anume sora mea, pt ca din motive de siguranta nu vor sa vina ca martori consatenii, ce se poate intampla?
Soacra dvs poate fi martor la procesul de divort, puteti si dvs sa numiti ca martor pe oricine..parinti, sora, prieteni.
Nu, conditiile de locuit pe care le descrieti nu va dezavantajeaza
mihaela_02_sm a scris:

... dar fara fetita pentru ca sub nici o forma nu am reusit sa o iau, soacra mea lovindu-ma si efectiv am iesit doar cu hainele de pe mine.
Intrebarea mea este: sub ce forma as putea sa iau fetita la mine, mentionez ca am loc de munca stabil, nu sufar de nici o boala sau hadicap fara sa fiu acuzata de parasirea familiei sau rapirea fetitei, pentru ca dintotdeauna am fost amentintata cu alungarea de acolo dar fara sa imi pot lua fetita?
SUNT DISPERATA, NU STIU CUI SA CER AJUTOR SI CE ANUME SA FAC!!!
!!!!!! VA ROG SA MA AJUTATI !!!!!


Doamna,
Cereti imediat o ordonanta prezidentiala pentru a primi in grija copilul...Incredibil...

Alte discuții în legătură

Violenta conjugala haidauadriana haidauadriana buna. as dori si eu sa-mi dati un sfat. sora mea este casatorita, are o fetita de 3 anisori. sotul este o persoana violenta, care mai si cosuma alcool. ea nu ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala stabilire domiciliu minor aclau aclau buna ziua. as dori sa stiu daca pot introduce o ordonanta oresedintiala pentru stabilirea domiciliului fetitei la mine adica la parintii mei unde vreau sa stau ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori mesmeea mesmeea Am divortat , in urma divortului fetita mi a fost incredintata mie, anul trecut am plecat din tara am lasat-o pe incredere la soacra cu care ma intelegeam ... (vezi toată discuția)