avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala stabilire domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala stabilire domiciliu minor

buna ziua. as dori sa stiu daca pot introduce o ordonanta oresedintiala pentru stabilirea domiciliului fetitei la mine adica la parintii mei unde vreau sa stau si eu. mentionez ca inca nu vreau sa divortez, urmeaza in cateva luni. precizez ca satu cu sotul si cu fetita la socrii( parintii lui) si pot sa spun ca este agesiv atat verbal imi vorbeste urat cat si violent fizic si as vrea sa plec cu fetita la parintii mei dar nu mi-o da fara un act juridic. In acest sens as dori sa stiu daca pot introduce o ordonanta sa iau fetita ca sa nu fie nevoie de scandal. multumesc mult.:((
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:05, 16 Iunie 2013
Pentru a avea sanse cat mai mari de castig in cauza depuneti atat actiune de divort, stabilire a autoritatii parintesti si a locuintei, cat si - concomitent - ordonanta presedintiala de stabilire a locuintei minorei cu dvs, la parintii dvs.
Depuneti sesizare si la politie pt violente sau o chiar o cerere in instanta pt un ordin de protectie.
Putet pleca cu minora la domiciliul parintilor dvs imediat ce depuneti aceste actiuni.
Sa aveti grija sa detineti acte cu privire la cele afirmate si sa aveti martori directi.
Depinde de multe aspecte; sigur ca puteti depune orice actiune pe lumea asta, dar ca sa va avantajeze va trebuie indeplinite niste conditii.
Aveti venituri? Cine sta azi mai mult cu copilul? Ce varsta are? Etc.
fara divort avei foarte putine sanse sa se stabileasca domicliul la dvs. consultati un avocat sa gsiti solutii la cazul concret.
Avem temei legal "in cazul in care parintii nu locuiesc impreuna". Eu spun ca se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor Georgiana Şara Georgiana Şara Buna seara domnule avocat... as avea nevoie de un raspuns pt ca nu stiu ce se va intampla dupa divort.... mentionez ca vreau sa divortez de soțul meu din ... (vezi toată discuția)
Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)