buna ziua. as dori sa stiu daca pot introduce o ordonanta oresedintiala pentru stabilirea domiciliului fetitei la mine adica la parintii mei unde vreau sa stau si eu. mentionez ca inca nu vreau sa divortez, urmeaza in cateva luni. precizez ca satu cu sotul si cu fetita la socrii( parintii lui) si pot sa spun ca este agesiv atat verbal imi vorbeste urat cat si violent fizic si as vrea sa plec cu fetita la parintii mei dar nu mi-o da fara un act juridic. In acest sens as dori sa stiu daca pot introduce o ordonanta sa iau fetita ca sa nu fie nevoie de scandal. multumesc mult.:((
Pentru a avea sanse cat mai mari de castig in cauza depuneti atat actiune de divort, stabilire a autoritatii parintesti si a locuintei, cat si - concomitent - ordonanta presedintiala de stabilire a locuintei minorei cu dvs, la parintii dvs.
Depuneti sesizare si la politie pt violente sau o chiar o cerere in instanta pt un ordin de protectie.
Putet pleca cu minora la domiciliul parintilor dvs imediat ce depuneti aceste actiuni.
Sa aveti grija sa detineti acte cu privire la cele afirmate si sa aveti martori directi.
Depinde de multe aspecte; sigur ca puteti depune orice actiune pe lumea asta, dar ca sa va avantajeze va trebuie indeplinite niste conditii.
Aveti venituri? Cine sta azi mai mult cu copilul? Ce varsta are? Etc.