avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SCHMBARE NUME PRENUME MINOR PE CALE JUDECATOREASCA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SCHMBARE NUME PRENUME MINOR PE CALE JUDECATOREASCA

SUNT CETATEAN ROMAN . AM FOST CASATORITA CU UN CETATEAN ROMAN DE ETNIE MAGHIARA SI IN PREZENT SUNT DIVORTATA. DIN CASATORIA NOASTRA A REZULTAT UN COPIL MINOR 9 ANI CARE POARTA NUMELE FOSTULUI MEU SOT , DAR SI UN PRENUME MAGHIAR ALES DE ACESTA . DEOARECE EU AM REVENIT LA NUMELE DE FATA , DORESC SA SCHIMB IN INSTANTA NUMELE COPILULUI , CARE SA POARTE NUMELE MEU , DAR SI PRENUMELE DE SANDOR IN ALEXANDRU. AM MOTIVE INTEMEIATE PE PLAN PSIHIC PENTRU CARE CER ACEASTA SCHIMBARE.COPILUL NU ESTE VORBITOR DE LIMBA MAGHIARA .
Cel mai recent răspuns: lili5 , utilizator 05:16, 30 Noiembrie 2008
1. Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

2. Persoana care solicitã schimbarea numelui pe cale administrativã va trebuie sa depuna o cerere la serviciul public comunitar de evidentã a persoanelor, denumit serviciu public, aflat în subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, în a cãrui razã teritorialã îsi are domiciliul.
Cererea de schimbare a numelui trebuie sã fie motivatã prin unul dintre cazurile prevãzute de ordonanta si sã fie însotitã de urmãtoarele acte:
a) copii legalizate de pe certificatele de stare civilã ale persoanei care solicitã schimbarea numelui;
b) un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea cãruia sã nu fi trecut mai mult de un an;
c) consimtãmântul, dat în formã autenticã, al celuilalt sot, în cazul schimbãrii numelui de familie comun purtat în timpul cãsãtoriei;
d) copie de pe decizia de aprobare a autoritãtii tutelare, atunci cand este cazul (art. 7 din O.G. 41/2003)
e) cazier judiciar si cazier fiscal
f) orice alte acte pe care solicitantul le considerã necesare pentru motivarea cererii sale.

Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, dupã caz, de pãrinti sau, cu încuviintarea autoritãtii tutelare, de tutore. Dacã pãrintii nu se înteleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotãrî autoritatea tutelarã.
Daca cererea de schimbare a numelui minorului este fãcutã de cãtre unul dintre pãrinti, este necesar acordul celuilalt pãrinte, dat în formã autenticã. Acordul nu este necesar în cazul în care celãlalt pãrinte este pus sub interdictie ori este declarat judecãtoreste dispãrut sau decãzut din drepturile pãrintesti.
Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani va semna cererea.
si pe cale JUDECATOREASCA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil dupa casatorie adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Care este procedura pentru inregistrarea copilului pe numele tatalui dupa casatorie, in cazul in care copilul a fost recunoscut de tata dar a ... (vezi toată discuția)
Divort Vlad2013 Vlad2013 In urma defacerii casatoriei , copilul ramas in custodia mamei,care ,de curand a implinit varsta de 14 ani doreste sa - si schimbe numele de familie , dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil minor carmenspiridon carmenspiridon Buna ziua Care sunt pasii pentru schimbarea numelui copilului minor? Precizez ca parinti nu sunt casatoriti, copilul poarta numele de familie al ... (vezi toată discuția)