avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Apostila pe certificat de nastere spaniol
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Apostila pe certificat de nastere spaniol

Buna ziua. Am o nelamurire legata de apostilarea actelor unui minor nascut in Spania. S-au apostilat la ambasada Spaniei din Valencia, s-au tradus si autentificat de catre un notar in Romania. Surpriza la starea civila in Romania cand s-a cerut eliberarea certificatului de nastere - trebuie sa mergem sa verificam apostila! Pai unde si de ce daca a fost eliberata de organele abilitate sa faca asta si apoi autentificata de notar? Un sfat, ceva...va rog?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lucinda2010 , utilizator 13:25, 5 Martie 2012
Pai daca v-au trimis sa verificati apostila (nu am mai auzit asta) nu v-au spus si unde?
Legalizarea si autentificarea traducerii certificatului spaniol de nastere de catre notarul roman mie imi pare suficienta, poate nu ati inteles bine si este vorba despre altceva...?
Sa nu va suparati ca zic asta :vishenka:

PS: Ma bucur ca ati reusit pana la urma sa aduceti mama si copilul in tara :)
Am reusit sa aflu pana la urma. Este tot in cadrul starii civile un birou special care se ocupa de verificarile apostilelor on line deoarece din decembrie anul trecut spaniolii au implementat acest sisitem in care apar toate apostilele emise de ei. E chestie de 10 minute dar pentru care se plateste o taxa (nu se putea altfel nu?) de 65 lei. Da, am reusit sa i aduc in tara cu foarte mari eforturi - dar nimic nu e prea mult cand ma uit la copilas ...... Si pot sa spun ca intr-adevar am invins in fata unor persoane fara scrupule. O zi buna si multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cetatean roman pentru casatoria in ue tama tama buna ziua. vreau sa ma casatoresc cu un cetatean italian ce acte imi trebuiesc din tara si de unde le pot lua? casatoria va fi in italia. trebuiesc apostile? ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copii nascuti in strainatate ce acte imi trebuie ca sa-l fac? nichitean nichitean buna. ma numesc luminita si am o fetita de 2 ani nascuta in spania.as vrea sa stiu ce acte imi trebuie pentre ai face certificat de nastere romanesc.eu sunt ... (vezi toată discuția)
Casatorie in gibraltar nadia_fede nadia_fede buna eu locuies in Spania de 6 ani si vreau sa ma casatoresc cu ..viitorul meu sot care este spaniol ,ce fel de acte avem nevoie sa ne casatorim si daca se ... (vezi toată discuția)