avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ziar/pliant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ziar/pliant

Vreau sa facun ziar...ceva gratis...foarte mic...max 2 pag A4...subiecte generrale de viata...pentru un sat...vreau sa il scot o data la 2 sapt. Imi trebuie vreo aprobare sau acte ceva?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 22:24, 15 Noiembrie 2008
Trebuie sa aveti constituita o societate comerciala care sa aiba cod CAEN 5813 - Activitati de editare a ziarelor
Daca il veti distribui gratis nu aveti nevoie de autorizatii speciale si nici de S.C. constituita. Nimeni nu va poate impiedica sa tipariti pe banii dv niste informatii pe care sa le distribuiti gratis. E ca si cum ati tipari niste pagini si le-ati citi la caminul cultural sau le-ati afisa la avizierul de langa primarie, de exemplu, sau la avizierul unei scoli (afisare pt care veti avea nevoie de acordul proprietarului avizierului, eventual).
Conditia lipsei aprobarilor speciale este sa difuzati aceste foi gratis. Platiti la tipografie sau le scoateti la imprimanta dv – e ca si cum difuzati... nuvele scrise de dv si nu aveti pretentii la drept de autor... (sau chiar daca aveti).

Care este actul normativ ce imi interzice – persoana fizica fiind (neautorizata) – dreptul sa imi consum energia si banii pt a informa cetatenii, in mod gratuit (chiar si numai din doua in doua saptamani), despre ce se intampla in lume, sau despre cum inteleg eu viata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl cu profil jurnalistic clepsidra clepsidra buna ziua. doresc sa editez un ziar bilingv, adica in limba romana si o alta limba. doresc sa ma interesez acum care sunt conditiile legii prin care pot sa ... (vezi toată discuția)
Cod caen 7311 asover asover care sunt activitatile prevazute de codul caen 7311 \"Activitati ale agentiilor de publicitate\" sau care se pot desfasura in baza acestui cod? (vezi toată discuția)
Cod caen lucian paraschiv balint lucian paraschiv balint Buna ziua! Sunt din Barlad/jud. Vaslui si voi depune un plan de afaceri pentru finantare nerambursabila prin proiectul „Antreprenoriat Sustenabil pentru ... (vezi toată discuția)