avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia de venit pentru I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia de venit pentru I.I.

Buna ziua, de curand am infiintat o I.I. si as vrea sa stiu in cat timp se poate depune declaratia aceea la finante si daca se poate trimite si altfel decat personal la acele cozi infernale. Poate prin posta, sau fax sau electronic....

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 09:19, 6 Martie 2012
Daca va referiti la declaratiile de venit:
Formular 220 , privind veniturile estimate/norma de venit - se depune in termen de 15 zile de la data inregistrarii la ORC.Verificati daca veniturile din activitatea autorizata pe care o desfasurati se impun pe norma de venit.
Daca sunteti impus in sistem real (fie ati optat pentru sistemul real, fie activitatea nu se regaseste in randul celor impuse pe norma de venit), dupa incheierea anului fiscal, depuneti formular 200 privind veniturile realizate, pana la 25 mai a anului urmator celui de realizare a venitului.
Puteti trimite declaratia prin posta, cu confirmare de primire. Data depunerii declaratiei va fi in aceasta situatie data postei.
Va multumesc, dar cum imi dau seama, sau unde gasesc unde se incadreaza activitatea mea. Aceasta fiind ACTIVITATI ALE AGENTIILOR DE PUBLICITATE. cred ca este in sistem real
ORDIN Nr. 2875 din 30 noiembrie 2011
privind aprobarea Nomenclatorului activităţilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, activităţi desfăşurate de contribuabilii care realizează venituri comerciale.
Puteti intra si pe site-ul organului fiscal sa vedeti activitatile si normele. PORTAL ANAF- ASISTENTA CONTRIBUABILI- NORME DE VENIT.....
Nu am verificat, dar cred ca activitatea dvs. nu e pe norma de venit si oricum daca ar fi si va avantajeaza puteti opta pentru sistemul real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de venit 2015 mozzycv mozzycv Am un PFA si un angajat.Anul acesta vreau sa trec la norma de venit..Am citit pe unele forumuri ca nu pot sa trec la norma de venit din cauza angajatului...Eu ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratia 220 ContSters156394 ContSters156394 Ce se intampla daca nu se depune declaratia 220 pana la termenul stabilit (15 mai 2011, din cate stiu)? Cum pot afla intotdeauna care sunt declaratiile si ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit pentru producatorii agricoli lenu_ro lenu_ro Anul trecut am scos pt prima data certificat de producator agricol, pt productia si comercializarea de flori. Va rog sa imi spuneti care sunt datoriile ... (vezi toată discuția)