avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit 2012
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit 2012

Bonificatia de 10% la plata impozitul pe teren, cladiri se acorda pana la 31.03.2012?
Exista derogari de la termenul limita de plata pentru bonificatie?
Cel mai recent răspuns: Ligia Stanescu , Contabil 16:44, 5 Martie 2012
Bonificatia se acorda la plata integrala a impozitului aferent anului in curs pana la 31.03.2012. Eu nu cunosc sa existe exceptii.
Merci, dar astazi 05.03.2012 la taxe si impozite Sector 1 aparea afisat ca de la 01.03.2012 nu se mai acorda bonificatia...?
Nu pot intelege de unde si pana unde regula asta..
Art. 260 din Codul Fiscal:

(2) Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe teren, datorat pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie inclusiv, a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de până la 10%, stabilită prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului Bucureşti, această atribuţie revine Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Nu stiu daca este legal cum au procedat, insa inteleg ca bonificatia poate fi de pana la 10% la plata integrala a impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozitelor locale(casa+masina+etc.) Mircea Cristian Mircea Cristian 1.Care sunt reglementarile de plata ale impozitelor locale?Care este perioada pina se face discount(si care este acesta?) si de cind se percep penalitati(si ... (vezi toată discuția)
Termen de plata impozit primarie . parfi63 parfi63 Pana la ce data poate fi platit impozitul pe cladiri,mijloace transport,teren fara majorari (accesorii) pe anul in curs?(Art. legea).Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Primaria smechera Costica33 Costica33 Nu am platit impozitul pe casa pentru anul 2009. Am primit o somatie si titlu excutor insa... cuprinde si suma pentru anul 2010, nu inteleg de ce. Este corect ... (vezi toată discuția)