Tut_trademark a scris:
DEDITA MIHAELA a scris:
Sunteţi extrem de nerăbdător. Cine ştie ce va mai fi până veţi termina dv.stră! La acest moment dacă aveţi studii de lungă durată, o diplomă în acest sens, atunci vă puteţi înscrie la examenul ce se susţine anual la Bucureşti. Examenul se dă sub formă de grile, un model cred că puteţi găsi pe net, grilele sunt destul de dificile, trebuie să fiţi destul de bine pregătit . Apoi trebuie să vă găsiţi maestru, adică un avocat definitiv cu cel puţin 8 ani vechime, fără stagiari, şi care să îndeplinească anumite condiţii, fiecare barou având stabilite anumite condiţii în acest sens, de exemplu venituri nete mai mari de 8500 lei lunar, in ultimele 12 luni. Cu alte cuvinte, la acest moment este destul de dificil de ajuns acolo unde vă doriţi, dar poate până veţi termina dv.stră lucrurile se vor schimba.
examenul de primire in profesie ca stagiar nu se sustine in mai multe centre din tara? doar la bucuresti?
Ba da. Examenul de admitere in Barou se sustine in centrele teritoriale INPPA (Cluj,Craiova,Galati,Timisoara,Iasi,Brasov si Bucuresti),nu doar in Bucuresti. ;)
Buna seara,
Ma numesc Ion si vreau sa intreb daca am vreo sansa sa intru in barou. Sa va explic de ce intreb. La momentul actual am 34 de ani sunt de profesie sofer si sunt anul 2 in cadrul unei facultati de drept private la fr. Mi-as dori niste raspunsuri sincere, fara ocolisuri dar si competente. Daca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri, va rog sa-mi dati si cateva sugestii in ceea ce priveste pasii pe care trebuie sa-i parcurg, bineinteles, dupa ce obtin licenta.
Daca va pregatiti foarte bine si invatati,aveti sanse. De ce nu? :)
Dupa promovarea examenului de licenta,va veti inscrie la examenul de admitere in barou. Modalitatea de examinare (asta asa ca idee,ca poate pana veti da dvs. se mai schimba cate ceva) consta in doua probe: 1. test grila (100 de intrebari din cele 5 discipline de examen-drept civil,drept procesual civil,drept penal,drept procesual penal si organizarea si exercitarea profesiei de avocat) 2. sustinerea unei probe teoretice si cu caracter aplicativ (aplicatie practica,adica sinteza+spete) la civil,procedura civila,penal si procedura penala.
Daca treceti examenul,sunteti avocat stagiar. Stagiul dureaza 2 ani,perioada in care aveti nevoie de un avocat coordonator ("maestru"). Activitatea unui avocat stagiar poate fi indrumata numai de avocatii definitivi cu o vechime de cel putin 6 ani in aceasta calitate,si care se bucura de o buna reputatie.
Succes! :luck: