avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... imprumut PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

imprumut PFA


Daca eu, ca persoana fizica, suplimentez veniturile mele ca PFA (pentru a achita niste datorii pentru care nu aveam resurse financiare din PFA, dar pe care le platesc din banii mei, ca persoana fizica), trebuie sa documentez acest "imprumut" intre parti prin dispozitie de plata si sa il inregistrez in Registrul de incasari-plati?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:15, 6 Martie 2012
Nu.
art 48
(3) Nu sunt considerate venituri brute:
a) aporturile în numerar sau echivalentul în lei al aporturilor în natură făcute la începerea unei activităţi sau în cursul desfăşurării acesteia;
b) sumele primite sub formă de credite bancare sau de împrumuturi de la persoane fizice sau juridice;
c) sumele primite ca despăgubiri;
d) sumele sau bunurile primite sub formă de sponsorizări, mecenat sau donaţii.

Multumesc mult pentru lamurire.
alina851 a scris:

trebuie sa documentez acest "imprumut" intre parti prin dispozitie de plata si sa il inregistrez in Registrul de incasari-plati?

Sigur ca daca introduceti bani sub forma de aport sau imprumut in gestiune trebuie sa consemnati aceste sume in registru pe baza unei "dispozitii de incasare". Apoi faceti plati din acesti bani scazand din registru pe baza chitantelor primite cand ati platit.
Altfel, daca nu va inregistrati cu aceste sume, nu o sa aveti de unde scade platile ce le faceti.
Aceste sume, asa cum s-a spus mai sus, nu sunt venituri in sensul impozitarii. Asa cum nu sunt venituri sau cheltuieli transferul de bani intre contul bancar si casa sau invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari intreprindere individuala DaviAndrei DaviAndrei Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine cu 2 probleme. - am cumparat un elevator. Cum il inregistrez, lunar, sau la sfarsitul anului toata suma pt anul ... (vezi toată discuția)
Calcule la o intreprindere individuala Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov La o intreprindere individuala cand se face situatia anuala deci declaratia 200 la total venituri realizate se prinde si aportul asociat sau nu.? (vezi toată discuția)
Inregistrari in registrul de incasari si plati contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu modul de completare registrul de incasari si plati 1. De exemplu am o ridicare de numerar de 2000 lei din banca o voi ... (vezi toată discuția)