Pentru urmatoarea actiune in civil am calculat urmatoarea taxa de timbru judiciar:
www.avocatnet.ro/content/for...
b)intre 51 lei si 500 lei - 6 lei + 10% pentru ce depaseste 50 lei;
adica 56 lei pentru cerere de daune materiale de 500 de lei
Ce alte taxe mai trebuie sa platesc? Este suficient sa fac proba cu chitanta de la banca ca am virat la bugetul statului taxa de timbru(?), conform:
Legea 146/1997, actualizata 2011, privind taxele judiciare de timbru
Art. 19.-Taxele judiciare de timbru, precum si sumele provenite din impozitele incasate din onorariile avocatilor, ale notarilor publici si ale executorilor judecatoresti se platesc in numerar, prin virament sau in sistem on-line, in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza isi are domiciliul sau, dupa caz, sediul fiscal debitorul. Taxele judiciare de timbru, precum si sumele provenite din impozitele incasate din onorariile avocatilor, ale notarilor publici si ale executorilor judecatoresti pot fi platite si prin unitati bancare in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale, costurile operatiunilor de transfer fiind in sarcina debitorului taxei.
Dar daca introduc actiunea conform:
Legea 146/1997, actualizata 2011, privind taxele judiciare de timbru
Art. 15
o)cauzele penale, inclusiv despagubirile civile pentru daunele materiale si morale decurgand din acestea;
Cu mentiunea ca am inaintat actiunea sub plangerea de inselaciune si parchetul de pe langa judecatoria sector 1 a refuzat rezolvarea prin faptul ca nici nu a inregistrat cererea (nu am primit nimic de la ei), nici alt raspuns nu am primit.
Banuiesc ca este necesara o hotarare penala inainte ca sa ma constitui ca parte civila pentru reparatia daunelor astfel si sa beneficiez de scutirea de taxa de timbru?