copilul meu,elev in clasa a 12 a, a fost exmatriculat , motivul fiind absentele nejustificate pe sem 2.In sem 1 a primit 2 preavize de exmatriculare si convocat in consiliul profesoral.Astazi s-a convocat consiliul profesoral sa hotarat ca sa fie exmatriculat.Nu am primit nici o inf in acest sens , nu am semnat precum as fi luat la cunostinta acest lucru, iar fiul meu are 18 ani si din cate cunosc el ar trb sa semneze precum ar fi luat la cunostinta.Nici el nu a semnat.Este corect?Vroiam sa va mai intreb preavizele sunt valabile pe toata perioada semestriala sau anuala?Va rog sa ma ajutati.
Multumesc!
Copilul nu trebuie sa semneze nimic, decizia se va comunica verbal si in scris prin posta.. Preavizele sunt valabile pentru tot anul scolar.
Conform regulamentului invatamantului pre-universitar se acorda mustrare scrisa la 10 absente, preaviz la 20 de absente si exmatriculare la 40 de absente.
In regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant este prevazut daca elevul are 18 ani inpliniti se inmaneaza elevuli de catre diriginte , sub semnatura.