avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... exmatricularea elevilor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

exmatricularea elevilor

Buna ziua,

copilul meu,elev in clasa a 12 a, a fost exmatriculat , motivul fiind absentele nejustificate pe sem 2.In sem 1 a primit 2 preavize de exmatriculare si convocat in consiliul profesoral.Astazi s-a convocat consiliul profesoral sa hotarat ca sa fie exmatriculat.Nu am primit nici o inf in acest sens , nu am semnat precum as fi luat la cunostinta acest lucru, iar fiul meu are 18 ani si din cate cunosc el ar trb sa semneze precum ar fi luat la cunostinta.Nici el nu a semnat.Este corect?Vroiam sa va mai intreb preavizele sunt valabile pe toata perioada semestriala sau anuala?Va rog sa ma ajutati.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:48, 6 Martie 2012
Copilul nu trebuie sa semneze nimic, decizia se va comunica verbal si in scris prin posta.. Preavizele sunt valabile pentru tot anul scolar.

Conform regulamentului invatamantului pre-universitar se acorda mustrare scrisa la 10 absente, preaviz la 20 de absente si exmatriculare la 40 de absente.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Buna ziua,

In regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant este prevazut daca elevul are 18 ani inpliniti se inmaneaza elevuli de catre diriginte , sub semnatura.
Da, probabil ca ii va fi comunicat. Oricum, nu cred ca puteti schimba ceva daca nu semneaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exmatricularea unui elev adrian10 adrian10 un elev a fost exmatriculat din pricina absentelor Regulamentul de functionare a institutiilor de invatamant prevede ca decizia de exmatriculare se comunica ... (vezi toată discuția)
Probleme exmatriculare din cauza absentelor Potco Potco Salutare, intru direct in subiect pentru a nu mai lungii discutia. Am fost azi dimineata exmatriculat din cauza absentelor dar nu am fost instiintat scris. ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare din cauza absențelor. ma pot întoarce la liceu? Simonel23 Simonel23 Buna ziua! In clasa a 11-a semestrul 2 Aprilie, nu m am mai dus la școala, am fost exmatriculata din cauza absențelor. Am drept de reîntoarcere. As vrea sa ... (vezi toată discuția)