avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic stagiar
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic stagiar

Imi puteti spune va rog, ce poate face un consilier juridic stagiar? Poate asigura reprezentarea in instanta a pers. fizice si juridice pe baza de contract? Poate participa la up a acestor persoane? Poate incheia singur contracte cu aceste persoane?

Care este cotizatia care se plateste la CCJ pt un consilier jur. stagiar ?
Ce alte taxe mai trebuie sa platesca pt a se inscrie la CCJ ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 00:28, 4 Decembrie 2008
Ok, am inteles.
Multumesc.:coffee:
Interesant este ce se va intampla cu societatile existente ce au obiect unic de activitate consultanta juridica. Stiu asemenea cazuri care si-au recodificat activitate conform CAEN 2. Consider ca este o masura discriminatorie. Ori sa se permita infiintarea altor asemenea societati ori desfiintarea celor existente. Adevarul este undeva la mijloc.
Si ce numar are acum conform recodificarii? Mai exact, care este activitatea? Fiindca daca activitatea de consultanta juridica nu mai este legala, cum se poate recodifica ceva ce este interzis?
Nu stiu unde s-a reusit recodificarea, stiu ca la Cluj se radiaza pe capete aceste firme.Dar mai stiu de asemenea ca multe ofera consultanta juridica pe codul de consultanta pentru afaceri si management (7022), ceea ce nu e tocmai legal. Cum cunosc si juristi ce detin asemenea societati si care dau data certa pe actele redactate pentru firme unde nu sunt angajati. Si culmea, aceste acte trec de judecatorii de la ORC, poate pentru ca mai nou, nu este ceruta obligatoriu data certa.
Si sunt de acord cu Elis, in afara de taxa, Colegiul consilierilor juridici nu-ti ofera nimic. Poate doar daca vrei sa intri in avocatura fara stagiu, adica direct avocat definitiv. Atunci trebuie sa ai minim 5 ani vechime intr-o functie juridica si sa ai statutul de consilier juridic definitiv, care, in pracatica, il ai doar dupa ce te inscrii in colegiu. Culmea e ca desi cand m-am inscris eu aveam deja sapte ani vechime, a trebuit sa dau si examen de definitivat. Eu cred ca e o intelegere intre Colegiu si Barou, sa te ciupeasca de bani amandoua. Definitivatul in Colegiu se da exact inainte de Admiterea la Barou si costa la Cluj 1000 Ron. E un examen mai mult formal, in sensul ca il ia toata lumea. Examenul de definitivat in functia de consilier juridic il cere Baroul. Misto, nu?

Alte discuții în legătură

Ma inscriu in asociatia cons jur sau in uniunea colegiilor cons jur? ContSters73118 ContSters73118 Buna. Sper sa nu vi se para o intrebare stupida, ceea ce am sa va intreb in urmatoarele rinduri. Sint angajata ca c j la un birou notarial din Bacau(mi s-a ... (vezi toată discuția)
Inscriere pentru definitivat in ccj etta etta Vreau sa ma inscriu in UCCJ pentru a-mi da definitivatul. Are vreo importanta daca am domiciliu intr-un anumit oras si lucrez in alt oras? Precizez ca cele ... (vezi toată discuția)
Calitatea de jurist Alina_2010 Alina_2010 Buna.Am si eu o nelamurire daca ma poate ajta cineva.daca o persoana termina dreptul, automat este licentiat in drept si are statut de consilier juridic.La un ... (vezi toată discuția)