avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cesiune parti sociale-contabilitate cedent
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cesiune parti sociale-contabilitate cedent

Buna ziua,
Un SRL este asociat intr-un alt srl in care a subscris si varsat un capital social 400000 RON format din banii si bunuri mobile si imobile, in cazul in care acest asociat (srl) doreste sa cedeze părțile sociale cum opereaza contabil aceasta cesiune? Multumesc pt sprijin.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:59, 8 Martie 2012
Participarea la capitalul social al altei societati se regaseste in soldul contului 262.

In momentul in care se face cedarea acestor parti sociale se incaseaza in schimb bani sau alte active. Deci, se crediteaza 262 si se debiteaza conturile corespunzatoare activelor primite: mijloace fixe, materiale, creante, bani etc.
Multumesc,
Dar in cazul cand Cesiunea partilor sociale se face cu titlu gratuit, capitalul nu se retrage, cum se stinge contul 262?
In contul 664 se inregistreaza diferenta dintre soldul contul 262 si valoarea efectiva a activelor obtinute din cedarea participatiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire de capital social viorica ama viorica ama Conform act aditional nr 1/21.12.2009 am participat la o soc.com. (SRL cu asociat unic) pentru marire de capital social cu aport in numerar, astfel ... (vezi toată discuția)
Marire de capital social viorica ama viorica ama Conform act aditional nr 1/21.12.2009 am participat la o soc.com. (SRL cu asociat unic) pentru marire de capital social cu aport in numerar, astfel devenind ... (vezi toată discuția)
Cedare sau demisie din postura de asociat/administrator de srl? Trasor Media Trasor Media As dori sa renunt, pe cale amiabila, la tot ce tine de participarea mea la un srl unde sunt asociat/administrator, cu inca doua persoane. Din punct de vedere ... (vezi toată discuția)