avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea formei de salarizare fara modificarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea formei de salarizare fara modificarea contractului


In cadrul unei institutii de invatamant de stat (colegiu tehnic) exista o statie ITP ( inspectie tehnica auto) realizata printr-un proiect Phare,in care sunt angajati doi inspectori externi( angajati in unitate) si actualmente sunt retribuiti in acord, procentual functie de veniturile statiei . Odata cu lansarea noului program de salarizare EduSal conducerea unitatii a dispus schimbarea retributiei ca salariu fix ,unde castigurile salariale ale celor doi salariati au scazut bineinteles.
Cei doi salariati au actionat in judecata consiliul de administratie al scolii solicitand instantei pastrarea formei de salarizare dinainte, mentionata in anexa la contract din anul 2009.
Cert este ca salarizarea in acord fata de salarizarea in regie ( aplicata inainte de 2009) a adus castiguri mult mai mari pentru unitate , fiind un factor motivant pentru randamentul acesteia.
Se pune intrebarea , care sunt variantele legale de retribuire a acestor angajati , platiti de la autofinantata?

Alte discuții în legătură

Recalcularea drepturilor de pensie niccu niccu Buna ziua, Un salariat a muncit pana in 1989,in acord global,realizand venituri peste salariul de baza; Ex:la 1953 lei salariul de baza, a incasat cu ... (vezi toată discuția)
Contributiile cas in perioada 1970-1980 la salariul in acord global mack2006 mack2006 Buna ziua, Va rog acordati-mi un ajutor explicativ in urmatoarea situatie: am lucrat in acord global la Intreprinderea de Pescuit Oceanic Tulcea in perioada ... (vezi toată discuția)
Criteriul de incadrare dupa absolvirea facultatii, avand o vechime de 15 ani in acelasi domeniu serbanclaudia serbanclaudia Am lucrat la o unitate de stat la serviciul contabilitate cu studii medii iar apoi am absolvit o facultate ASE . La data de 01 decembrie 2008 am fost ... (vezi toată discuția)