avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonusuri angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonusuri angajati

as dori daca se poate sa aflu mai multe detalii despre bonusurile care se pot acorda angajatilor si colaboratorilor (pfa-uri)? daca se impoziteaza?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:19, 17 Noiembrie 2008
Tichetele de masa reprezinta o solutie optima de acordare a unor beneficii extrasalariale pentru angajati, un sistem de motivare si recompensare pentru bune rezultate
Conform Legii nr.142/1998, cu privire la acordarea tichetelor de masa, acestea sunt considerate cheltuiala deductibila / venit neimpozabil. Tichetele de masa se atribuie angajatilor astfel : cate unul pentru fiecare zi lucrata (nu se acorda salariatilor tichete de masa pentru zilele de concediu sau orice alte zile libere).

Conform Legii nr. 193 din 17/05/2006 privind acordarea tichetelor cadou (si de cresa), publicate in Monitorul Oficial, Partea I nr. 446 din 23/05/2006, tichetele cadou se acorda angajatilor din cadrul societatilor comerciale, regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale, institutiilor din sectorul bugetar, unitatilor cooperatiste. De asemenea, persoanele fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou.
Sumele corespunzatoare tichetelor cadou si tichetelor de cresa acordate de angajator nu se iau in calcul nici pentru angajator, nici pentru salariat la stabilirea drepturilor si obligatiilor care se determina in raport cu venitul salarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou loredana1973 loredana1973 Buna ziua,va multumesc ca existati ! Am primit tichete cadou 100 ron,pe statul de plata mi s-a oprit impozit 16%,pentru aceasta suma.Este corect? LOREDANA (vezi toată discuția)
Tichete cadou ginnyy ginnyy tichetele cadou pot fi oferite numai angajatilor? (vezi toată discuția)
Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)