avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil

Buna ziua am o prietena care a ramas insarcinata din nou in perioada de crestere a copilului, perioada ce se inchee in luna august dar ea la sfarsitul luni iunie inceputul lunii iulie trebuie sa nasca al doilea copil intrebarea este daca mai trebuie sa se duca la munca o luna de zile? ca sa benificieze in continuare de indemnizatie de crestere a copilului, si daca dupa a doua nastere mai poate sta acasa 2 ani sau 1 an?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:59, 7 Martie 2012
Buna ziua.In aceeasi situatie sunt si eu si mi s-a spus chiar azi de cei de la Primarie unde se depune dosarul pentru indemnizatie, ca se prelungeste concediul de crestere a copilului nefiind nevoita sa ma intorc la munca.In cazul meu primul copil este nascut in noiembrie iar cel de-al doilea in ianuarie.Perioada de 1 sau 2 ani , depinde de alegerea facuta - vezi OUG 111/2010 -incepe de la nasterea celui de-al doilea copil nu de cand expira CCC a primului copil.In plus mi s-a spus de catre cei de la primarie ca indemnizatia ramane aceeasi ca pentru primul copil ne fiind nevoie o noua recalculare.Pentru a primi indemnizatia in continuare dupa ce primul copil a implinit 2 ani trebuie sa depun un dosar cu actele celui de-al doilea copil cu 30 de zile inainte de a expira CCC1.Sper sa-ti fie de ajutor info.
lacatussanda:

1. Deoarece al doilea copil se naste inainte de a se termina CCC1 nu veti relua activitatea, nu veti mai beneficia de concediu de maternitate ci veti intra direct in CCC2 din momentul in care se termina CCC1.

2. Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi cu cea pentru CCC1 dar:
- nu mai mult de 3400 lei daca alegeti varianta cu pana la 1 an;
- nu mai mult de 1200 lei daca alegeti varianta cu pana la 2 ani.

3. - Inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Anexati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

4. Cu o copie dupa decizia angajatorului de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC1) si completati o cerere de intrare in CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si indemnizatia pentru cresterea celui de al doilea copil silvana_ups silvana_ups sunt in concediu de crestre a copilului din decembrie 2010, acum sunt insarcinata in 2 luni , intrebarea mea este care sunt drepturile pe care le am privind ... (vezi toată discuția)
Informatii privind concediul de crestere a copilului serbanc serbanc Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil. urucunicolae urucunicolae Buna ziua. Sotia mea este in concediu de crestere copil pana in data de 20 aprilie 2013, acum este insarcinata in luna 7, va naste inainte de terminarea ... (vezi toată discuția)