avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Sora mea e angajata cu contract pe perioada nedeterminata la o societate si pe motivul neprimirii salariului din decembrie 2011 doreste sa demisioneze.Managerul firmei respective a cerut ca incetarea activitatii sa aibe loc de comun acord,sa nu se specifice in cererea de demisie neplata salariilor(2 angajate sunt in aceeasi situatie).Din anumite surse,ea a auzit ca administratorul vrea sa dizolve societatea,acesta nefiind niciodata disponibil pt rezolvarea acestei situatii create.Sora mea vrea sa-si recupereze banii pe perioada din urma lucrata.Ce se poate face avand in vedere ca desi a fost asigurata verbal ca-si va primi salariul din urma,nu crede ca acest lucru se va realiza.Ce optiuni are daca are lucrate fix 9 luni acolo?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 7 Martie 2012
Optiunile sunt urmatoarele si se pot exercita concomitent : sesizare la ITM si/sau actiune in instanta impotriva angajatorului ...

De asemenea, salariatii au posibilitatea de a demisiona fara preaviz in cazul in care angajatorul nu le plateste salariile (art.81 alin.8 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Mary Beloia Mary Beloia Bunã ziua, am semnat un contract de munca pe o perioada nedeterminata in care se precizeaza cã perioada de proba este de 90 zile, as dori sã plec de la ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie lovdreams lovdreams Buna ziua.De mai multi ani lucrez ca montator mobila.De o perioada ( aprox. 1 an ) imi iau salariile doar prin reclamatii ITM sau tribunal.Acum mi-am gasit alt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajat pe perioada nedeterminata la o societate ... danut30 danut30 Buna ziua. Sunt angajat pe perioada nedeterminata la o societate de 3 ani. Doresc sa-mi depun demisia cu acordul partilor. Mentionez ca am foarte multe ore ... (vezi toată discuția)