avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce sanse am sa castig o plangere contraventionla daca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce sanse am sa castig o plangere contraventionla daca nu am martori?

Buna ziua,
Treaba e simpla: Amenda de 280lei si retinere permis permis auto pe 30zile pt necordare de prioritate unui autoturism( in speta masina de politie) care circula pe drumul cu prioritate, venea din stanga mea, mergea relativ lent, din aceeasi directie imi batea si soarele, si dupa ce m-am asigurat si am intrat pe drumul cu prioritate masina de politie a intors pe dupa un scuar aflat in acea mica intersectie si am fost sanctionat pentru neacordare de prioritate. Eu unul cred ca si ei au accelerat putin doar ca sa ma ciuguleasca. Bineinteles ca le-am spus ca produc un abuz, ca nu erau in misiune desi ei au sustinut ca orice patrulare a lor este misiune( nu aveau semnalele acustice si vizuale in functiune), este politie de sectie, nu de la circulatie, accident nu s-a produs, eram singur in masina , am doar o inregistrare pe telefon cand la sfarsitul conversatiei le-am spus sa imi mai spuna inca odata pentru ce m-au orpit si sanctionat desi eu pana sa imi vin acasa PV -ul nici nu am stiut ca mi-au dat amenda ca nu au zis decat sanctiune contraventionala si complementara. acum sunt la fata locului si vad ca pe dupa acel scuar unde au intors ei este linie continua de vreo 10m. Merita sa incerc sa contest pV ca pe PV scrie ca refuz sa semnez si ca "nu ti-am dat prioritate ca nu erai in misiune" au scris ei desi mie nu mi-au aratat. Am consultat deja un avocat dar a zis ca fara martori nici sa nu ma gandesc sa castig, Apropo pe pV este trecut ceva martor dar nu stiu daca este colegul lui de cotet auto sau unul de pe strada ca in fata mea nu a chemat pe nimeni sa semneze.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: glt2112 , utilizator 18:24, 7 Martie 2012
Plangere la judecatorie in termen de 15 zile. Plangerea suspenda masurile dispuse prin procesul verbal.
Daca nu contesti, poate in viitor o sa-ti para rau.
Sansa de castig sta in administrarea de probe temeinica in fata judecatorului.
Lipsa de martor nu inseamna ca, nu poti sa formulezi plangere.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
ContSters140930, utilizator
Multumesc de sustinere, Am incercat sa consult deja vreo 2 avocati dar nefiind un caz simplu datorita lipsei martorilor mei , ma voi reprezenta singur insa nu prea stiu ce sa scriu la rubrica "In drept"din contestatie. Oricum o sa incerc, numai nu stiu daca pierd mai pot plati jumatate din amenda dupa pronuntarea verdictului. Ca mai pot plati jumatate doar pana maine la 16.00, si ma gandeam sa platesc, poate ajuta in proces pt ca fara permis nu pot sta ca locul meu de munca prevede deplasari in tara neprogramate. Plus ca masina de politie nici macar nu avea luminile de intalnire aprinse, care stiu ca sunt obligatorii si ziua.
Plangerea suspenda si masura retinerii permisului. Cu dovada de inregistrare a plangerii va prezentati la politie pentru a va ridica permisul.
Nu stiu pe cine a-ti consultat, mai intrebati si profesionisti.
Eu va doresc mult succes !
Revin cu rugamintea daca ma poate ajuta cineva pe ce considerente legislative sa imi bazez plangerea(apararea), macar 2-3 sugestii, ca In fapt stiu ce s-a intamplat dar in drept nu stiu ce sa cer. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinut permis / facut contestatie vanExel vanExel Acum vreo 2 luni un politist mi-a luat carnetul pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton. Era bulevard cu 3 benzi si scuar pe mijloc, pe Lascar ... (vezi toată discuția)
Permis retinut neacordare prioritate ambulanta CatalinANdrei19 CatalinANdrei19 buna ziua ... zilele recente am fost oprit de politia rutiera cu MCV, pentru neacordare prioritate ambulanta . pe PV este trecut ca aceasta avea in functiune ... (vezi toată discuția)
Bună,mi sa reținut permisul de conducere pe motiv ca nu am ... Lukacsctin Lukacsctin Bună,mi sa reținut permisul de conducere pe motiv ca nu am dat prioritate de trecere autospecialei de politie în sensul giratoriu,menționez ca nu era în ... (vezi toată discuția)