avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Vreau sa parasesc tara cu o ruda apropiata...de ce ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Vreau sa parasesc tara cu o ruda apropiata...de ce anume as avea nevoie?

Vreau sa ies din tara pentru o luna cel mult alaturi de matusa mea din partea tatalui. Sunt minor si parinti mei sunt divortati iar eu sunt in custodia mamei. De ce am nevoie?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:51, 8 Martie 2012
Pentru inceput aveti nevoie de pasaport. Pentru aceasta va veti prezenta impreuna cu mamica la serviciul de pasapoarte, cu urmatoarele acte:- certificatul dvs. de nastere- original si xerox , cartea de identitate a mamei-original,sentinta de divort in original si copie si taxa de 276 lei achitata la CEC sau Trezorerie. Dupa obtinerea pasaportului aveti nevoie de declaratia mamei dvs. data la notar din care sa rezulte ca este de acord sa plecati impreuna cu matusa, ruta, perioada, mijlocul de transport. Vacanta placuta!:dance3:
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
Justitiarul71, utilizator
De acordul in formă autentică al ambilor părinţi de a părăsi ţara şi in acest înscris să se şi persoana care vă însoţeşte.
Nu este necesar acordul ambilor parinti atata timp cat minorul a fost incredintat prin sentinta judecatoreasca spre crestere si ingrijire mamei. Este necesar consimtamantul celui in custodia caruia se afla minorul. Atat.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
Justitiarul71, utilizator
Era necesar doar acordul unuia dintre părinţi doar in cazul in care părăsea ţara împreună cu unul dintre părinţi, însă in situaţia in care nu este însoţit de un părinte, indiferent de hotărârea privind custodia, are nevoie de acordul ambilor părinţi, dar şi de precizare numelui persoanei care îl însoţeşte, toate in formă autentică.
Mai e nevoie si de cazierul judiciar al matusii, in original si copie.

HANUS_CRISTIAN, cand au divortat parintii, inainte de 1 octombrie anul trecut sau dupa?
Si te rog intreab-o pe mama:
- sentinta e definitiva si irevocabila?
- ce scrie pe sentinta: ii esti incredintat dumneaei sau autoritatea parinteasca este exercitata de ambii parinti?


DEDITA MIHAELA, va recomand sa cititi aici:

www.avocatnet.ro/content/con...

documentul Răspunsul/opinia Politiei de Frontieră referitoare la parasirea tarii de catre minori, incarcat de Alex_Munteanu.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Copil minor - unul din parinti doreste sa plece definitiv din tara.. andei_c andei_c Buna ziua, As dori si stiu si eu cum este legislatia romana in cazul unui copil minor cand unul din parinti doreste sa-l ia si sa-si stabileasca domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)