Buna seara.
Locuiesc in Italia si mi-a expirat cartea de identitate.Am mers la consulatul Romaniei din Catania si am facut o procura.Am trimis procura in Romania si persoana imputernicita s-a prezentat cu ea la evidenta populatiei.Cei de acolo i-au zis ca nu sunt bune pozele(deoarece nu se vad ambii umeri ) de pe procura(poze verificate si acceptate ca fiind bune de catre consul).Au mai zis ca trebuie sa merg din nou la consulat sa fac o alta procura cu alte poze,lucru pe care nu pot sa il fac deoarece intre timp mi-a expirat si pasaportul si nu mi se mai poate elibera nici o procura.Singura mea varianta ar fi sa merg la consulat,sa fac o foaie de drum si sa merg in Romania pentru a imi face cartea de identitate,lucru pe care nu pot sa il fac deoarece sunt insarcinata in 8 luni si nici nu dispun de banii necesari.Cei care m-au pus in situatia respectiva sunt cei de la consulat care au zis ca pozele sunt bune si m-au pus sa le trimit in Romania impreuna cu procura.Ce as putea face in cazul de fata?
S-a mai intamplat sa fie respinse procurile din cauza pozelor. Pana la urma s-a rezolvat cu o audienta la directia judeteana de evidenta a persoanelor, cei care coordoneaza metodologic serviciile locale. Cei de la serviciile locale au fost instruiti cu privire la modul in care trebuie preluata imaginea persoanei pentru cartea de identitate. Exista riscul ca ei sa va primeasca dosarul iar cei care tiparesc cartile sa considere ca fotografia nu e buna si sa-i oblige pe cei de la serviciul local sa preia din nou imaginea persoanei. Dar in cazul procurii ia persoana de unde nu-i. Poza nu o poti cosmetiza...
In fotografia din procurile despre care stiu ca au fost initial respinse nu se vedeau ambele urechi ale persoanei. Ideea e ca poza trebuie preluata frontal, nu se accepta pozele artistice...
Nu stiu, ca ultima solutie, ca sa nu pierdeti chiar de tot banii pt. procura, poate gasiti intelegere sa va faca imputernicitul o carte de identitate provizorie. E un act cu valabilitate mai mica, cu care nu puteti calatori peste granita dar cu care va puteti face pasaport.
Dar sa mai incerce imputernicitul si cu o audienta la seful serviciului.
Pozele le-ati facut la Consulat?
Bafta!
Eu zic sa incercati la consul sa va faca alta procura dar sa nu mai achitati alta taxa, pentru ca este vina dumnealui. Adresati-va in audienta. Nu stiu daca se poate elibera CIP prin procura. :-/
Pozele au fost facute la un fotograf,cum mi-au cerut cei de la consulat.Dar ei le-au verificat si au zis ca sunt bune,le-au si stampilat.Eu nu am gasit nicaieri specificat cum ar trebui sa arate o poza buletin.Cred ca este doar rea vointa din partea celor de la evidenta populatiei.O data ce fata se vede perfect,nu vad care e problema ca umerii sunt putin inclinati.
S.o.s
iazbuka
Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu
Laryssa88
Buna ziua domnule avocat am si eu o întrebare. Situația mea este mai complicata. Eu locuiesc in Italia si in Iunie imi expira cartea de identitate. Stiu ... (vezi toată discuția)