avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Transparenta decizionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Transparenta decizionala

In urma unei solicitari scrise,in nume propriu, catre o anumita institutie publica(judeteana) in legatura cu o informatie care imi era f. necesara si care se afla cu siguranta in proprietatea acestei institutii,am primit un raspuns (dupa 40 de zile de la data depunerii,deci cu intarziere!)din care reiese ca respectiva institutie refuza sa-mi furnizeze acea informatie,fara a motiva acest gest.Precizez ca cererea mea a fost formulata corect si se refera la un drept ce imi apartine.
As dori sa continui demersul printr-o noua adresa in care sa invoc incalcarea Legii Transparentei Decizionale.Aici ma aflu intr-un impas,fiind prima data cand ma confrunt cu o asemenea situatie,si as dori sa-mi acordati indrumarile necesare pentru formularea acestei adrese.
Va multumesc!
Trebuie sa verificati in textul legii daca informatia pe care dumneavoastra ati cerut-o se incadreaza printre informatiile care se pot pune la dispozitie pe aceasta cale.
Textul legii care va intereseaza il aveti la adresa [ link extern ]
[ link extern ]
Si inca o observatie. Nu e vorba de transparenta decizionala ci de liberul acces la informatiile de interes public.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
george-neagu, moderator
Da,institutia respectiva are aceasta informatie inregistrata in mod oficial si ar fi avut obligatia sa mi-o puna la dispozitie.Voi mai studia si in lege acest aspect.
Oricum,mi-ati oferit raspunsul de care aveam nevoie.
Va multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea transparentei decizionale 52/2003 a fost abrogata de legea ... marcel.damaschin marcel.damaschin Legea transparentei decizionale 52/2003 a fost abrogata de Legea Contenciosului Adm? Nu vad nici abrogarea si nici sanctiunile. Multumesc. (vezi toată discuția)
Declaratie 394 pe 2010 de unde descarcam noul program ? catalin74cc catalin74cc Referitor la noua legislatie, declaratia 394 se va depune lunar , incepand cu anul 2010. Intrebarea cea mai importanta referitor la acest subiect suna cam ... (vezi toată discuția)