avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... FACTURA TELEFON - AMENINTARE SC RECUPERARE DATORII
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

FACTURA TELEFON - AMENINTARE SC RECUPERARE DATORII

LA MULTI ANI TUTUROR DOAMNELOR SI DOMNISOARELOR SI O PRIMAVARA PLINA DE IMPLINIRI!

Buna Seara! Am si eu o intrebare la dumneavoastra si as dori sa ma ajutati, daca se poate. In ianuarie 2009 am facut un abonament la o firma de telefonie mobila, dar nu am fost multumit de serviciile lor si dupa 2 saptamani mi-a fost furat si telefonul. Am mers la ei si au spus ca nu au ce sa imi faca, nu pot renunta la abonament, nu pot sa il inchida, imi dau alta cartela etc. etc., dar eu am refuzat.
Incepand de anul trecut tot am primit vreo 3-4 plicuri de la o anumita firma de recuperare cu amenintari de judecata, executare silita si telefoane la care nu le-am raspuns decat o singura data spunandu-le ca nu stiu despre ce este vorba. De la inceputul acestui an am constatat ca aproape saptamanal am mesaje de la ei la casuta vocala prin care ma ameninta ca ma executa, ma dau in judecata, si altele, precum si faptul ca trebuie sa ii sun imediat pentru a solutiona problema cu factura neplatita, care initial a fost de 293 RON, iar acum a ajuns pe la 3300 RON cu penalizari si comision de reziliere!!!
Imi tot spun anumiti prieteni din domeniul juridic ca sa imi vad de treaba si nu cumva sa le platesc macar 1 RON ca atunci imi recunosc datoria si termenul de prescriptie care am inteles ca este de 3 ani se va relua.
As vrea sa stiu daca termenul de prescriptie este de 3 ani, si daca ma pot da in judecata asa cum ma tot ameninta ei de 1 an incoace, sau daca pot sa ia ceva bunuri de la familie pentru ca eu nu am nimic pe numele meu?.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
gubydor, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters140930 , utilizator 20:13, 9 Martie 2012
Semnand un contract aveti si drepturi si obligatii. Termenul de prescriptie este de 3 ani si pot sa va actioneze in instanta, posibil sa va castige si sa va execute silit.
Daca au interes financiar in urmarire posibil sa va urmareasca un timp.
prietenii dvs.din domeniul juridic v-au sfatuit f.bine, nu va lasati intimidat, in plus cei 3 ani se pare ca au trecut, si de unde 3300 ron? unii mai si muncesc pt.bani.
SI DACA MA EXECUTA SILIT POT SA IA DIN BUNURILE FAMILIEI?
MAI SPECIFIC ODATA, EU NU AM NIMIC PE NUMELE MEU SI MOMENTAN NU AM NICI SERVICI.
Daca nu aveti nimic, nimic primesc !
Multumesc mecanic! Asa ma gandeam si eu, dar se pare ca astia cu firmele lor de recuperare merg mai mult pe principiul intimidarii si pe cel al necunostintei legilor de catre oamenii de rand, pe care incearca sa ii bage in sperieti pentru a achita niste sume exorbitante si fara temei legal.

Alte discuții în legătură

Factura din 2006 neachitata la orange preluata de eos Mihai74 Mihai74 In anul 2006 am intrerupt un abonament la orange iar de atunci nu am mai fost contactat de cineva de la orange. In urma cu vreo 3 saptamani ma contactat cei de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, Mihai Pop Mihai Pop Ce se intelege prin termenul ,,prescriptie extinctiva,,? Multumesc (vezi toată discuția)